25 °C Budapest
Ezzel a módszerrel mehetsz tutira az Ötöslottón: kicsit drága, de működik

Ezzel a módszerrel mehetsz tutira az Ötöslottón: kicsit drága, de működik

2018. szeptember 8. 13:00

Immáron 13 hete nem volt 5 találatos szelvény az Ötöslottón, amely a főnyeremény nagyságán is meglátszik, hiszen az már meghaladja az 1,5 milliárd forintot. Ez még jócskán elmarad a korábbi rekordnyereményektől, ettől függetlenül valószínűleg kevesen vannak, akik ne elégednének meg már ezzel az összeggel is. De mégis mekkora esélyünk van arra, hogy mi töltsük ki a győztes szelvényt, illetve növelhetjük-e az esélyeinket valamilyen trükkel?

A Pénzcentrum ma este is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19:25-re az is kiderül, elvitte-e valaki az 1 milliárd 590 millió forintos főnyereményt.

Azzal mindenki tisztában van, hogy csak minimális esélyünk van arra, hogy éppen az általunk megtippelt 5 szám legyen az, melyet kihúznak az Ötöslottó sorsolásakor. Ennek ellenére hétről hétre rengetegen vannak azok, akik adnak egy esélyt a szerencséjüknek, és vesznek egy szelvényt. Ez érthető is valahol, hiszen mégiscsak csábító gondolat, hogy egy 250 forintos szelvénnyel akár több milliárd forintot is nyerhetünk.

Már a mostani, 1,59 milliárd forintos főnyeremény is elegendő a sokak számára elérhetetlen anyagi biztonsághoz, függetlenséghez. Pedig ez az összeg még jóval alacsonyabb az Ötöslottó korábbi rekordnyereményeinél, hiszen a jelenlegi Top10-es lista utolsó helyén egy 2009-ben elvitt, közel 2,2 milliárd forintos összeg található. A lista első helyén pedig az a közel 5,1 milliárd forintos főnyeremény áll, melyet még 2003-ban, tehát már 15 éve vitt el egy szerencsés játékos.

Lehet-e biztosra menni?

A várható főnyeremény emelkedését látva bizonyára sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon tehetnek-e valamit azért, hogy ne csak a puszta szerencséjükre kelljen hagyatkozni a számok megjátszásakor. Az igazság azonban az, hogy csak akkor lehetnénk biztosak abban, hogy miénk lesz a győztes szelvény, ha megjátsszuk az összes lehetséges számkombinációt. Ez pedig egyáltalán nem kevés: az Ötöslottó esetén ugyanis 1:43 949 268 az esélyünk arra, hogy eltaláljuk a győztes számkombinációt.

Tehát közel 44 millió lehetséges számkombináció van, amelyek megjátszása már csak technikai értelemben is nehezen kivitelezhető lenne. De tételezzük fel, hogy ez könnyedén megoldható, attól még mindig ott a kérdés, hogy megéri-e anyagilag? Jelenleg ugyanis 250 forintba kerül egy szelvény, tehát az összes lehetséges kombináció megjátszása 10 987 317 000 forintba kerülne. Tehát egyszerűen nem érné meg anyagilag sem biztosra menni, hiszen még az elsőszámú rekordnyeremény is csupán ennek az összegnek a fele volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

De hasonló a helyzet a Hatoslottó esetében is, ahol 2 036 265 000 forintra lenne szükségünk az összes lehetséges kombináció megjátszására, miközben a jelenlegi várható főnyeremény mindössze 350 millió forint. De nem képez kivételt az Eurojackpot sem, hiszen az államközi szuperlottó maximális főnyereménye 90 millió euró (nagyjából 27 milliárd forint), miközben az összes kombináció megjátszása 64 834 056 000 forintba kerülne. Elmondható tehát, hogy tényleg csak a vak szerencsénkre támaszkodhatunk, amikor egy-egy lottónyeremény elvitelében bízunk.

Ésszerű "befektetés"?

Persze mondhatjuk, hogy még így is megérheti, hiszen - maradva az Ötöslottónál - mindössze 250 forintos "befektetéssel" megvesszük magunknak az esélyt egy akár több milliárd forintos nyereményre, és vele a könnyű életre. Ez persze jól hangzik, ám ha belegondolunk, akkor a játék úgy lenne igazán "tisztességes", ha akkora nyereményre lenne esélyünk, mint amekkora esélyünk van a győzelemre. Ez pedig akkor lenne így, ha a 250 forintos szelvény megvásárlásával a már említett, közel 11 milliárd forintos összeg megnyerésére kapnánk esélyt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?