13 °C Budapest

Bődületes borakciók az Aldiban, Sparban, Tescóban: ezekre érdemes lecsapni

2018. szeptember 7. 16:30

Az idei szőlőszüretből egyelőre az látszik, hogy a tavalyihoz képest nagyobb lesz a termés, ráadásul a borvidékekről és a termelőktől a minőséget tekintve is jók az előrejelzések. A borszezon beindulásával mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy az idei ősz eslső hetében a legnagyobb magyar áruházláncok milyen akciókkal várják a borozni vágyó magyarokat.

Idén hetekkel korábban kezdődött meg a szőlőszüret Magyarországon a megszokottnál. Ezzel kapcsolatban nyáron azt lehetett olvasni, hogy a szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők. Ennek apropóján kíváncsiak voltunk arra, a szakértők miként látják ma - a szüret megkezdése után - a helyzetet.

Jelenleg azt tudom mondani, az eddigi információnk szerint az idei termés meghaladja majd a tavalyaikat. Az utóbbi hetek nagy esőzései viszont igen negatív hatást gyakorolhatnak a még szüretelt fajtákra. A minőséget tekintve ugyanakkor jó jelzések jönnek az egyes borvidékekről és a termelőktől

- mondta el a Pénzcentrumnak Hajdu Zoltán, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmaközi részlegvezetője. Hogy mindez az árakban mit fog jelenteni egyelőre nem tudni, korábban ugyanakkor Áts Károly tokaji borász azt mondta lapunknak, hogy szerinte

a több százezres, esetenként több milliós palackmennyiséggel legyártott, jellemzően hipermarketekben értékesített tömegborok ára nem növekszik.

Nem kell tehát senkinek sem attól tartania, hogy a hétvégi nagybevásárlások során mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia a magyar boltok polcain található borokért. Ennek apropóján meg is néztük, hogy a legnagyobb áruházak milyen borválasztékkal, illetve akciókkal várják vásárlóikat a 36. héten.

Tesco

A Tescóban 36. heti akciós kiadványában a Varga Bubis Rozé 599, a Fritmann Cserszegi Fűszeres vagy Cabernet Franc 1 199, a Szent Gaál Cabernet Franc, Szekszárdi Bikavér vagy Cabernet Sauvignon 1 299 forintba kerül. A Gere Tamás Kékfrankos 1 499, a Gere & Schubert Fruska vagy Merlot pedig szintén ugyanennyibe kerül. 

A Tesco további akcióért fusd át a hiper 36. heti kiadványát!

Lidl

A diszkontban a Bársony Cuvée 899 helyett, 699 az Icard Des Vautes Méditerranée 849, a Beaujolais Villages 999, míg a Cotes du Rhone 899 forintba kerül. Ezen felül a Lidlben szeptember 10 és 16 között a Séguret Cotes du Rhone Villages, a Macon Villages és a Luberon Rosé Provance együttes megvásárlása esetén 25 százalék lejön az árukból. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Lidl további akcióért lapozd át a bolt eheti aktuális szóróanyagát!

Spar, Interspar

A Spar és az Interspar egy szeptember 5-től 26-ig tartó borkatalógust jelentetett meg a héten, úgyhogy most ebből szemezgetünk. A Thummerer Egri Berta 899, a Kristinus Birtok Rosé 999 (1 499 helyett), míg a Bock Notus 27 százalékkal olcsóbban 1 299 forintért várja a vásárlókat. Szintén akciós a Font Kékfrankos Roséja, ez 20 százalékkal olcsóbba 799 forintért kapható, de leárazták még a Kajmád Rosé Cuvéet, a Grand Tokaj Late Harvest édes fehérbort és a Kamocsay Prémium Chardonnayt is, ezek sorban 999, 1 599 és 1 399 forintba kerülnek.

Ennél is több boros ajánlatért fusd át a Spar és Interspar legújabb borkatalógusát!

Ha viszont a Spar üzletek 36. heti akciós kiadványa érdekel, azt itt találhatod!

Ha pedig az Interspar eheti akcióira vagy kíváncsi, akkor ide kattints!

Aldi

Ezen a héten az Aldi is jelentett meg borkatalógust, úgyhogy tőlük most ebből szemezgettünk. A Balatonboglár Konyári Cabernet Franc 2 199, a Tokaj Sauska 113 Cuvée 2 099, a Balatonboglár Kristinus Cuvée 1 199, a Badacsony Laposa Prizma 999 forintba kerül. Ezeken felül a Szekszárd Lajvér Bikavér 1 499, a Mészáros Cabernet Franc 1 799, míg a Takler Merlot 2 299 forintba kerül. 37 százalékkal olcsóbb viszont a Szekszárd Merlot Rosé, így ezért csupán 499 forintot, a Tűzkő Chardonnayért pedig 1 299 forintot kell otthagyni a boltban.

Ha még több boros ínyencség érdekel, akkor a diszkont őszi borkínálatát itt nézheted meg!

Ha pedig az Aldi 36. heti akciói is érdekelnek, akkor ide kattints!

Auchan

A hiperben a Juhász Rosé, Egri Cuvée, Sauvignon Blanc, Olaszrizling vagy Muscat Ottonel 799, a Dúzsi Szegzárdi Vörös Vucée, Tour de Dúzsi vagy Dúzsi Rosé Cuvée 250 forinttal olcsóbban 1 259 forintba kerül. A Sauska Villányi Rosé 1 749, a Gere Tamás Villányi Rosé vagy Portugieser 1 399, a Villányi Kékfrankos pedig 1 899 forintba kerül. Mindezen felül az összes La Fiesta bor 15 százalékkal olcsóbban kapható ezen a héten.

Az Auchan 36. heti akcióért fusd át a hiper aktuális akciós kínálatát!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm