6 °C Budapest

Jelentősen olcsóbban szállít majd házhoz az IKEA

2018. február 22. 09:52

Több mint 3,1 millió vásárlója volt tavaly az IKEA áruházaknak, ők egyenként átlagosan 18 300 forintot költöttek. A 2017-es árbevétel 61 milliárd forint volt, ez pedig 14 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A bútoróriás trójai falova pedig a konhya volt. Mindezek mellett az áruház újrakalibrálja a 2018-ban indult online rendelés és házhozszállítás díjszabást, aminek okán jelentős csökkenést helyeztek killátásba. Ráadásul csomagküldő szolgáltatás bevezetését is tervezik még az idén, ami azt jelenti, hogy a kisméretű csomagok házhozszállítása is kedvező áron válik majd elérhetővé - hangzott el az IKEA ma reggeli évértékelő sajtótájékoztatóján, melyet a Pénzcentrum élőben közvetített.

A magyarországi IKEA áruházak 61 milliárd forintos árbevételt értek el 2017-ben. Ez 14 százalékkal több, mint 2016-ban volt. Tavaly az áruházaknak 5,5 millió látogatója és 3,1 millió vásárlója volt. Utóbbiak fejenként 18 300 forintot költöttek.

Olcsóbb lesz a vidéki kiszállítás

A 2018-ban indult online vásárlás lehetősége nagy előrelépés a vidéki fogyasztók felé. Ezzel együtt a meghatározott minimum 7 990 forintos postaköltség igen magasnak számít, különösen a rendkívül árérzékeny magyar vásárlók számára. Éppen ezért

a vásárlók visszajelzéseit meghallva, az elkövetkező napokban, hetekben hivatalossá fogjuk tenni, miként módosítjuk a szállítási költségek és a minimum rendelési értékhatár szintjét. Annyit azonban már most is elmondhatunk, hogy jelentős csökkenésre számíthatnak majd vidéki vásárlóink

- mondta el Varga-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR vezetője, az IKEA csütörtök reggeli évértékelő sajtótájékoztatóján. A kilátásba helyezett jelentős szállítási díjszabás csökkentése mellett az IKEA egy új csomagküldő szolgáltatás bevezetését is tervezi az idén. Ennek a lényege az lesz, hogy kisebb, 60x60-s vagy 120-as csomagot lehet majd házhoz rendelni, azaz minden olyan terméket, ami ekkora dobozokba belefér.

Az új rendszer kialakítása és díjszabása jelenleg még kalkuláció alatt áll, annyi azonban bizonyos, hogy az apró kiegészítőkön túl, kisebb, lapraszerelt bútorok is elérhetőek lesznek már ebben a csomagolás méretezésben is

- mondta el Szabó Ágnes, az IKEA soroksári áruházának vezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezt rendelték online a vásárlók

Az elmúlt egy hónap online vásárlási adataiból (935 vásárlás) az is kiderült, hogy a személyes vásárlás konyha mániája helyett inkább a nappali ülőbútorok és a különböző hálószobai kiegészítők játszották a főszerepet. Egy átlagos online rendelésre költött összeg egyébként 151 190 forint volt ebben az időszakban.

A magyarok szívéhez a hasukon át vezet az út

Az IKEA 2017-es trójai falova egyértelműen a konyha volt Magyarországon

- mondta el Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője. Ez azt jelenti, hogy a magyar vásárló, ha elégedett a konyhával, akkor szívesen tér be újra az áruházakba és vásárol mást is. A magyarországi IKEA-ban egy nap átlagosan 38 új konyhát vásároltak, összesen 8,5 milliárd forint értékben 2017-ben. Emellett a legnépszerűbb termékek többségei is konyhai eszköz volt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem