18 °C Budapest
Tavaly közel 140 milliárdot költöttünk sörre

Tavaly közel 140 milliárdot költöttünk sörre

2018. január 24. 09:00

Tavaly közel 140 milliárd forintot költöttünk sörre, ám az áruházláncok várakozása szerint idén még többet fogunk - írja a Világgazdaság.

A sör tavalyi közel 140 milliárd forintos kiskereskedelmi forgalma 1 százalékos mennyiségi, illetve 4 százalékos értékbeli növekedést jelent a Nielsen piackutató adatai szerint. A forgalom nagyobbik része, 67 százaléka a 400 négyzetméternél nagyobb üzletekben keletkezett.

A 2017-es sörértékesítés 90 százalékát tették ki a hagyományos sörök, 7 százalékot az ízesítettek, míg a félbarna, búza- és kukoricasörök aránya mindössze 3 százalék. Az áruházláncok arra számítanak, hogy az idei évben további 5-7 százalékos bővülés lesz tapasztalható a labdarúgó-világbajnokság hatására.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?