Ez kerül az ünnepi asztalra: nem spórolnak a magyarok szilveszterkor

Ez kerül az ünnepi asztalra: nem spórolnak a magyarok szilveszterkor

2017. december 30. 10:02

A magyarok körében szilveszterkor is leginkább a hagyományos ünnepi fogások és italok a legnépszerűbbek, de az ünnepi asztalra inkább a magasabb minőségű termékeket választják.

Nem spórolnak a magyarok, ha a szilveszteri bevásárlásról van szó. Ez derül ki az Auchan áruház közleményéből. Az áruházlánc éves pezsgő, illetve bor forgalmának 20 százalékát novemberben és decemberben realizálja, de az év vége adja a cégnél az éves virsliforgalom ötödét is. A hiedelmek szerint gazdagságot hozó lencse sem hiányozhat a magyarok szilveszteri asztaláról, amit jól mutat, hogy az éves lencseforgalom felét a szilveszter előtti időszakban értékesítik.

Minőségi alkoholos italokat keresnek a vásárlók

A vásárlók többsége számára továbbra is pezsgővel és borral teljes az új év köszöntése, de az áruházlátogatók egyre nagyobb hányada keresi a hazai, valamint a nemzetközi termelők prémium minőségű termékeit. Különösen népszerűek a tokaji édes, illetve a szekszárdi és a villányi borok, pezsgők, valamint ezek magas kategóriájú, száraz változatai. A legkisebbek számára idén is többféle sajátmárkás, illetve ismert mesefigurákkal díszített alkoholmentes változatokkal kedveskedik az áruházlánc.

Töretlen népszerűségnek örvend a lencse, virsliből pedig a magas hústartalmú a kedvenc

Az Auchan éves virsliforgalmának közel ötöde az év utolsó hónapjaiban realizálódik, de az érdeklődés a két ünnep közötti időszakban tovább erősödik a hagyományos húskészítmény iránt. Akárcsak a borok és a pezsgők esetében, virsliből is a magasabb kategóriájú - magas hústartalmú - termékeket részesítik előnyben a vásárlók. Fontos trend továbbá, hogy az allergén-, glutén-, illetve laktózmentes termékek iránt ugyancsak erősödik a kereslet.

A húsok esetében a szezon slágertermékei közé tartozik a süldő, amelyből a tavalyi évben mintegy 31 ezer kiló fogyott az Auchannál, és az áruházlánc 2017-ben is hasonló érdeklődésre számít. A magyarok kedvenc szilveszteri fogásai közé tartozik továbbá a pecsenyemalac, amit kimondottan az év végén keresnek a vásárlók. A hiedelmek szerint gazdagságot hozó lencse töretlen népszerűségnek örvend, amit jól mutat, hogy az Auchan áruházak decemberben annyit értékesítenek ebből termékből, mint az egész évben összesen.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19