7 °C Budapest
Ez kerül az ünnepi asztalra: nem spórolnak a magyarok szilveszterkor

Ez kerül az ünnepi asztalra: nem spórolnak a magyarok szilveszterkor

2017. december 30. 10:02

A magyarok körében szilveszterkor is leginkább a hagyományos ünnepi fogások és italok a legnépszerűbbek, de az ünnepi asztalra inkább a magasabb minőségű termékeket választják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem spórolnak a magyarok, ha a szilveszteri bevásárlásról van szó. Ez derül ki az Auchan áruház közleményéből. Az áruházlánc éves pezsgő, illetve bor forgalmának 20 százalékát novemberben és decemberben realizálja, de az év vége adja a cégnél az éves virsliforgalom ötödét is. A hiedelmek szerint gazdagságot hozó lencse sem hiányozhat a magyarok szilveszteri asztaláról, amit jól mutat, hogy az éves lencseforgalom felét a szilveszter előtti időszakban értékesítik.

Minőségi alkoholos italokat keresnek a vásárlók

A vásárlók többsége számára továbbra is pezsgővel és borral teljes az új év köszöntése, de az áruházlátogatók egyre nagyobb hányada keresi a hazai, valamint a nemzetközi termelők prémium minőségű termékeit. Különösen népszerűek a tokaji édes, illetve a szekszárdi és a villányi borok, pezsgők, valamint ezek magas kategóriájú, száraz változatai. A legkisebbek számára idén is többféle sajátmárkás, illetve ismert mesefigurákkal díszített alkoholmentes változatokkal kedveskedik az áruházlánc.

Töretlen népszerűségnek örvend a lencse, virsliből pedig a magas hústartalmú a kedvenc

Az Auchan éves virsliforgalmának közel ötöde az év utolsó hónapjaiban realizálódik, de az érdeklődés a két ünnep közötti időszakban tovább erősödik a hagyományos húskészítmény iránt. Akárcsak a borok és a pezsgők esetében, virsliből is a magasabb kategóriájú - magas hústartalmú - termékeket részesítik előnyben a vásárlók. Fontos trend továbbá, hogy az allergén-, glutén-, illetve laktózmentes termékek iránt ugyancsak erősödik a kereslet.

A húsok esetében a szezon slágertermékei közé tartozik a süldő, amelyből a tavalyi évben mintegy 31 ezer kiló fogyott az Auchannál, és az áruházlánc 2017-ben is hasonló érdeklődésre számít. A magyarok kedvenc szilveszteri fogásai közé tartozik továbbá a pecsenyemalac, amit kimondottan az év végén keresnek a vásárlók. A hiedelmek szerint gazdagságot hozó lencse töretlen népszerűségnek örvend, amit jól mutat, hogy az Auchan áruházak decemberben annyit értékesítenek ebből termékből, mint az egész évben összesen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06