17 °C Budapest

Milliárdokat vásárolunk el karácsonykor

2017. december 4. 09:32

Sokan már a november végi fekete pénteken megvették a karácsonyi ajándékokat, de decemberben is rengeteg pénzt hagy az üzletekben a magyar vásárló. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára vasárnap, a köztévében azt mondta, a szövetség idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol.

Ugyan sokan már a november végi fekete pénteken beszerezték a karácsonyi ajándékok egy részét, ettől függetlenül még erős marad a decemberi költekezés a most kezdődő karácsonyi ajándékvásárlási időszakban - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára vasárnap a köztévében. Az ajándékokat tekintve hatalmas a kereslet a játékok és könyvek iránt, a két termékkörnél a decemberi költés a teljes éves forgalom 40-45 százalékát is eléri.

A kereskedelmi szövetség idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol, ami több mint a tavalyi volt. A főtitkárt idézve a Népszava azt írja,  idén is lesznek vásárlási akciók, de az igazi nagy leárazás várhatóan két ünnep között, illetve januárban lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem