Milliárdokat vásárolunk el karácsonykor

Milliárdokat vásárolunk el karácsonykor

2017. december 4. 09:32

Sokan már a november végi fekete pénteken megvették a karácsonyi ajándékokat, de decemberben is rengeteg pénzt hagy az üzletekben a magyar vásárló. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára vasárnap, a köztévében azt mondta, a szövetség idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol.

Ugyan sokan már a november végi fekete pénteken beszerezték a karácsonyi ajándékok egy részét, ettől függetlenül még erős marad a decemberi költekezés a most kezdődő karácsonyi ajándékvásárlási időszakban - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára vasárnap a köztévében. Az ajándékokat tekintve hatalmas a kereslet a játékok és könyvek iránt, a két termékkörnél a decemberi költés a teljes éves forgalom 40-45 százalékát is eléri.

A kereskedelmi szövetség idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol, ami több mint a tavalyi volt. A főtitkárt idézve a Népszava azt írja,  idén is lesznek vásárlási akciók, de az igazi nagy leárazás várhatóan két ünnep között, illetve januárban lesz.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?