31 °C Budapest
Elképesztő összeget hagyunk a boltokban: megindult a roham

Elképesztő összeget hagyunk a boltokban: megindult a roham

2017. december 2. 20:32

Már javában benne vagyunk a karácsonyi vásárlás időszakában, és a tendenciák alapján idén ismét rekordot dönthet a kiskereskedelmi forgalom az év utolsó két hónapjában.

Már hetek óta karácsony díszben várják a vásárlókat az üzletek és bevásárlóközpontok. Az adatok szerint az év utolsó két hónapjában jóval több pénzt hagyunk ott a boltokban, mint bármely más időszakban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év utolsó két hónapjában hatalmasat lendül a kiskereskedelem forgalma, vagyis jóval többet vásárolunk. Tavaly január és október között havonta átlagosan 658,7 milliárd forint volt a kiskereskedelmi forgalom, míg novemberben és december ez a szám 792,2 milliárd volt.

Ma már nem lehet úgy beszélni a kiskereskedelemről, hogy ne térjünk ki az online kereskedelemre is. Egy friss felmérés szerint az ünnep közeledtével sokkal nyitottabbak vagyunk az online vásárlásra, az internetezők 85 százaléka sorban állás helyett, már inkább online rendelné az ajándékokat. Átlagosan 6 embert tervezünk ajándékozni, a költségkeret pedig 14 százalékkal több mint tavaly, várhatóan 35 ezer forint körül alakul majd.

Az internetezők idén karácsonykor átlagosan legalább 6 főt szeretnének megajándékozni, főként a szűk családon belül. Ezért már a megfelelő ajándékok felkutatása és a beszerzési forrásuk kiválasztása sem egyszerű feladat. Ha ajándékról van szó, akkor a termék kiválasztásakor a megkérdezettek közel 60 százaléka az ár-érték arányt figyelembe véve, igyekszik minőségi ajándékokkal örömet szerezni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?