19 °C Budapest
Elképesztő összeget hagyunk a boltokban: megindult a roham

Elképesztő összeget hagyunk a boltokban: megindult a roham

2017. december 2. 20:32

Már javában benne vagyunk a karácsonyi vásárlás időszakában, és a tendenciák alapján idén ismét rekordot dönthet a kiskereskedelmi forgalom az év utolsó két hónapjában.

Már hetek óta karácsony díszben várják a vásárlókat az üzletek és bevásárlóközpontok. Az adatok szerint az év utolsó két hónapjában jóval több pénzt hagyunk ott a boltokban, mint bármely más időszakban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év utolsó két hónapjában hatalmasat lendül a kiskereskedelem forgalma, vagyis jóval többet vásárolunk. Tavaly január és október között havonta átlagosan 658,7 milliárd forint volt a kiskereskedelmi forgalom, míg novemberben és december ez a szám 792,2 milliárd volt.

Ma már nem lehet úgy beszélni a kiskereskedelemről, hogy ne térjünk ki az online kereskedelemre is. Egy friss felmérés szerint az ünnep közeledtével sokkal nyitottabbak vagyunk az online vásárlásra, az internetezők 85 százaléka sorban állás helyett, már inkább online rendelné az ajándékokat. Átlagosan 6 embert tervezünk ajándékozni, a költségkeret pedig 14 százalékkal több mint tavaly, várhatóan 35 ezer forint körül alakul majd.

Az internetezők idén karácsonykor átlagosan legalább 6 főt szeretnének megajándékozni, főként a szűk családon belül. Ezért már a megfelelő ajándékok felkutatása és a beszerzési forrásuk kiválasztása sem egyszerű feladat. Ha ajándékról van szó, akkor a termék kiválasztásakor a megkérdezettek közel 60 százaléka az ár-érték arányt figyelembe véve, igyekszik minőségi ajándékokkal örömet szerezni.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?