17 °C Budapest

Elképesztő, mennyit vásároltak idén a magyarok a szomszédban

2017. szeptember 4. 18:33

Virágzik a bevásárlóturizmus, a magyarok egyik kedvenc úti célja ebből a szempontbaól Ausztira. Idén többször mentünk és többet is költöttünk a szomszédságban, mint a korábbi években.

Az egynapos külföldi utakon a kiadások 87 százalékát élelmiszerek, italok, tartós és értékes fogyasztási cikkek, üzemanyag, valamint egyéb árucikkek vásárlására fordítják a magyarok, utazási céltól függetlenül. Szépen hízik is az egynapos utazásokon a családok költekezése. De nem csak kirándulgatunk az egynapos kiruccanások közben, hanem vásárolgatunk, üzletelünk és dolgozunk is e röpke idő alatt. Több napra vásárlási céllal nem nagyon utazunk, a munkavégzés pedig már egy másik történet, így a bevásárlóturizmus oldaláról az egynapos kiutazások adják a súlyt - írja a Blokkk.com.

A kiutazások számát nézve 2017 első félévében 5,9 millió alkalommal kerekedtek fel egynapos kiruccanásra a kirándulók (olyan is volt), vásárlók, vagy éppen munkát vállalók ami több az egy évvel korábbinál. A többség azonban nem kirándul, hanem a kiutazás fő célját nézve nagyobb részt vásárol, üzletel, vagy éppen valamilyen munkát vállal. A bevásárlási céllal nekirugaszkodók száma is nőtt ebben az időszakban, 10 százalékkal, 2,2 milliónyian indultak el határon túli boltszemlére.

Az egynapos kiutazás alatt feltehetően a többség mindenképpen vásárol valamit, függetlenül az utazás fő céljától.

Több évre visszatekintve is kitűnik, hogy az egynapos turizmus fő célja a vásárlás, vagy valamilyen üzletelés (jövedelemszerzés valamilyen módon), vagy éppen a munkavégzés. Ez utóbbi nyilván a határmentén lakók számára kézenfekvő lehetőség, főleg a fizetésbeli különbségek miatt, leginkább nyugati irányban.
A kiutazások éves statisztikájából kitűnik, hogy a bevásárlóturizmus egyre vonzóbb cél sokak számára, hiszen ezeknek az utazásoknak a száma három év alatt 20 százalékkal megemelkedett.

Egyre több pénzt szórunk el a szomszédban

Szépen hízik a bevásárlóturizmus a legfrissebb adatok szerint. 2017 első félévében közel 45 milliárd forintot költöttek el a bevásárlóturisták külföldön, ami 15 százalékos, tehát csekély arányúnak egyáltalán nem nevezhető nagyságú növekedés. Ha pedig azt nézzük, hogy a vásárlási céllal utazókkal együtt az üzletelési, vagy éppen munkavégzési szándékkal egy napra valamelyik szomszédos országba átrándulók mennyit költenek, annak összege már 60 milliárd forint volt 2017 első félévében, ami 12 százalékos emelkedést takar.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elmúlt évek külhoni költekezési adatai is azt mutatják, hogy 2016-ban igazán nagy kedvvel utazgattak a magyarok külföldre vásárolni és a 2017 első félévi adatok alapján a vásárlási kedv nem hagyott alább.

A magyarok kedvenc külhoni bevásárló célpontja pedig Ausztria. Ebben a viszonylatban a bevásárlóturizmus másfélszeresére ugrott, így az osztrák boltosok bizonyára nem neheztelnek a magyar vásárlókra. 2016-ban feltört Szerbia, de a szlovák boltosok is tartják a markukat, a többiek a szomszédok közül viszont már hátrébb kullognak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm