12 °C Budapest
Újabb sztárbort árul szuperolcsón a Lidl

Újabb sztárbort árul szuperolcsón a Lidl

2017. július 10. 17:00

Ma már nem kell vagyonokat költenünk arra, hogy jó bort kapjunk valamelyik áruházban: elég elmenni a legközelebbi Lidlig, Aldiig vagy Tescóig és biztosan találunk valami kedvünkre valót. A szaklapok is sorra méltatják ezeket a borokat, érdemes nyitott szemben járni. Most például mindössze 1199 forintért gazdagabb lehetünk egy kiváló vörösborral, a 2015-ös évjáratú Cotes du Rhone-nal.

"Ezt nevezem kontrasztnak. 9 eurós, jó nevű dél-rhone-i vörös a 4 eurós, noname hiperes (khm, diszkontos) ellen. A hasonlóságuk örvendetesen egységes képet fest az évjáratról (ami értelemszerűen megegyezik), egyben rá is világít az árértékbeli disszonanciára" - írja a Gault&Millau. Két, Cotes du Rhone bort hasonlítottak össze. Az egyik közel 3000 forint, plusz ehhez jött a szállítási díj, a másikat egy Lidl üzletben vásárolták. Végül mind a kettő 10 pontot kapott az értékelésen (a 20-ból),

A két bort összehasonlítva a szerző arra jutott, hogy a diszkontáruház bora ma több élményt nyújt, ráadásul mindössze 1199 forintba kerül a Lidl 22. heti akciós újságja szerint.

A Xavier Vins Cote du Rhone borát is dícsérték, ám ár-érték arányban a Lidl messze veri azt. A Lidl leírása szerint egyébként leginkább azoknak ajánlják a 2015-ös Cote du Rhone, akik szeretik a testesebb borokat. Azt írják, az ital kiváló egy esti beszélgetés mellé, önmagában is, de jól passzol a nehezebb húsételekhez és sültekhez is.

Nem újdonság egyébként, hogy a hipermarketek, diszkontok polcain kifejezetten jó áron vásárolhatunk színvonalas borokat. Egy hete számoltunk be róla, hogy rendkívül jól járhatunk a 2016-os Albert Pineaud Coteaux d'Aix-en-Provence rozéval, ezt szintén a Lidl-ben szerezhetjük be, ha szerencsénk van. Mind a két ital a francia hetek keretén belül került a magyar üzletek polcaira, érdemes tehát nyitott szemmel járni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?