32 °C Budapest
Újabb sztárbort árul szuperolcsón a Lidl

Újabb sztárbort árul szuperolcsón a Lidl

2017. július 10. 17:00

Ma már nem kell vagyonokat költenünk arra, hogy jó bort kapjunk valamelyik áruházban: elég elmenni a legközelebbi Lidlig, Aldiig vagy Tescóig és biztosan találunk valami kedvünkre valót. A szaklapok is sorra méltatják ezeket a borokat, érdemes nyitott szemben járni. Most például mindössze 1199 forintért gazdagabb lehetünk egy kiváló vörösborral, a 2015-ös évjáratú Cotes du Rhone-nal.

"Ezt nevezem kontrasztnak. 9 eurós, jó nevű dél-rhone-i vörös a 4 eurós, noname hiperes (khm, diszkontos) ellen. A hasonlóságuk örvendetesen egységes képet fest az évjáratról (ami értelemszerűen megegyezik), egyben rá is világít az árértékbeli disszonanciára" - írja a Gault&Millau. Két, Cotes du Rhone bort hasonlítottak össze. Az egyik közel 3000 forint, plusz ehhez jött a szállítási díj, a másikat egy Lidl üzletben vásárolták. Végül mind a kettő 10 pontot kapott az értékelésen (a 20-ból),

A két bort összehasonlítva a szerző arra jutott, hogy a diszkontáruház bora ma több élményt nyújt, ráadásul mindössze 1199 forintba kerül a Lidl 22. heti akciós újságja szerint.

A Xavier Vins Cote du Rhone borát is dícsérték, ám ár-érték arányban a Lidl messze veri azt. A Lidl leírása szerint egyébként leginkább azoknak ajánlják a 2015-ös Cote du Rhone, akik szeretik a testesebb borokat. Azt írják, az ital kiváló egy esti beszélgetés mellé, önmagában is, de jól passzol a nehezebb húsételekhez és sültekhez is.

Nem újdonság egyébként, hogy a hipermarketek, diszkontok polcain kifejezetten jó áron vásárolhatunk színvonalas borokat. Egy hete számoltunk be róla, hogy rendkívül jól járhatunk a 2016-os Albert Pineaud Coteaux d'Aix-en-Provence rozéval, ezt szintén a Lidl-ben szerezhetjük be, ha szerencsénk van. Mind a két ital a francia hetek keretén belül került a magyar üzletek polcaira, érdemes tehát nyitott szemmel járni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?