12 °C Budapest

Ne hagyd ki: ez most a sláger a Tescóban, Sparban

2017. július 7. 14:00

Indul a dinnyeszezon, a legtöbb áruházban már magyar dinnyét vehetünk. Ha már nyár és kánikula, akkor persze nem feledkezhetünk meg a jégkrémekről sem. Óriási akciókkal várnak a héten az üzletek, megnéztük, mit, hol érdemes beszerezni.


A héten már magyar dinnyét vásárolhatunk az áruházákban. A termés nagyon jónak ígérkezik Domján Erika, a FruitVeB Magyar Zöldség gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezetője szerint, szóval szeptember elejéig - míg tart a szezon - nem lesz okunk panaszra.

Domján Erika szerint az utóbbi időben egyébként a magyar vásárlóknál már a méret a lényeg: vagyis mégis, de  nagyobb dinnye helyett a kisebb, a hűtőszekrényben is jól tárolható gyümölcsöket keresik. Az üzletek változatos áron kínálják a gyümölcsöt, áll is a bál emiatt.

Július 6-a és 9-e között ugyanis a Tesco akciósan 99 forintért árulja kilóját - amúgy 129 forintot kérnek érte. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hatósági és etikai eljárást kezdeményez az áruházlánc ellen - írja az Agrárszektor. A kamara álláspontja szerint az áruházlánc akciója kizárólag a vállalat saját marketing céljait szolgálja, és "megalázó és etikátlan" a magyar termelőkre nézve.

Tényleg sokkal olcsóbban kínálják a dinnyét, mint mások. A Lidlben is van egyébként akció, a héten 16 százalékkal olcsóbb, de így is 149 forintot kérnek kilójáért. Az Auchanban a magyar görögdinnye kilója 139, az Aldiban, a Spar és az Intersapr üzletek e heti akciós újságjából viszont nem derül ki, ők mennyiért adják a magyar gyümölcsöt.

A dinnye mellett a nyár nagy slágere a jégkrém. A Nielsen felmérése szerint milliárdokat költenek a magyarok az édességre: a magyar jégkrémpiac mérete meghaladja a 26 milliárd forintot, ezzel a jégkrém a piackutató által mért 90 élelmiszer-kategória top 20 terméke közé tartozik. A legnépszerűbb íz egyébként a vanília és a csoki, a harmadik helyen pedig megosztva szerepel a vanília/csoki kombinációja és az eper.

Megnéztük, hol érdemes a héten vásárolni, ha kifogytunk a jégkrémből.

Tesco

Igaz, hogy a dinnye itt a legolcsóbb, de jégkrém-felhozatal nem valami erős a héten. A 900 milliliteres Carte D'Or Gelateria jégkrémdesszert 999 forintba kerül. ha egyből kettőt vásárolunk, hűtőtáskát is kapunk ajándékba. A 100 millis Tesco Free From laktózmentes vanília jégkrém háromdarabos kiszerelésben 739 forintba kerül, a Big Milk jégkrémek pedig a héten 20 százalékkal olcsóbbak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATT: Itt találod a Tesco e heti akciós újságját

Interspar

A Magnum Multipack Jégkrém (a négydarabos, 88 millilieters és a 110 milliliteres is) 20 százalékkal olcsóbb, 1199 forintba kerül. A 180 grammos Nomilk fagylalt 999 forint, és minden Siviero Jégkrémet 20 százalékkal olcsóbban vásárolhatunk meg. Akciós itt is a Carte D'Or jégkrém, a 900 milliliteres kiszerelésű desszertet a héten 30 százalékkal olcsóbban kaphatjuk meg.

KATT: Lapozd át az Interspar e heti akciós kiadványát

Auchan

A 900-1000 milliliteres Auchan családi jégkrém 120 forinttal olcsóbb, 599 forintba kerül. A 6 darabos, 60 milliliteres Magnum Mini jégkrém 999, a 1650 milliliteres Ginissimo jégkrém 240 forinttal olcsóbb, most 899 forint.

KATT: Nézd meg az Auchan e heti akciós kínálatát

Lidl

A 3 darabos, 120 milliliteres Gelateli pálcikás jégkrém 449 forint. hétfőtől pedig a 8 darabos, egyenként 120 grammos kiszerelésű mandulás jégkrém 1074 forint, és két darabot ingyen kapunk. Az 1500 milliliteres Carte D'Or 1349 forintért vehető meg.

KATT: Itt találod a Lidl e heti akcióit

Aldi

Nagy a héten a jégkrém választék az Aldiban. A 2 literes Bicolor vagy Tricolor jégkrém most 699 forint helyett 499, a 2 és fél literes Prémium vanília-jégkrém  899 helyett a héten 699 forint. Az 1 literes citrom, mangó-ananász vagy feketeribizli sorbet csak 499 forintba kerül.

A 6 darabos, 60 milliliteres kiszerelésű Magnum Mini multipack pálcikás jégkrém ára 999, a fél literes 4U Free From gluténmentes jégkrém pedig 749 forintba kerül. Jó áron vannak a különböző fagylaltöntetek is, a 225 milliliteres csokis, karamellás vagy vaníliás öntet 499 forint, és ha szeretjük, fagylaltostyát is érdemes venni, most csak 329 forint.

KATT: Nézd meg az Aldi e heti reklámújságját

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem