35 °C Budapest
Szúrd ki a ritka hibát: így vásárolj olcsóbban az élelmiszerboltokban

Szúrd ki a ritka hibát: így vásárolj olcsóbban az élelmiszerboltokban

2017. június 21. 15:00

Nemrég sokan vásároltak egy ismert webáruházban 5 999 forintért több százezer forint értékű számítógépet, ám a szóban forgó bolt, rendszerhibára hivatkozva, nem szállította le a termékeket. A hazai élelmiszerboltokban más a helyzet, bár hangsúlyozzák, hogy ilyen hiba alig fordul elő.

Nemrég bejárta a magyar sajtót a filléres laptopok ügye. Mi is foglalkoztunk azzal, hogy egy rendszerhibából adódóan, 5 990 forintért árulta az összes termékét egy netes áruház, így hihetetlen áron lehetett több százezres, sőt milliós értékű számítógépekhez is hozzájutni.

Mint később kiderült, az eset megfelelt annak a szabálynak, hogy ami az interneten túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem igaz. A BestByte webes áruház marketingigazgatója a 444.hu-nak elmondta, hogy 800 ügyfelet érintett a hiba, azaz ennyien vásároltak termékeket 5 999 forintért.

A hibára hivatkozva a cég nem teljesítette a megrendeléseket, ezen volt olyan ügyfél, aki a portál cikke szerint eléggé ki is akadt.

Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy mi történik, ha egy élelmiszerbolt rosszul tüntet fel egy árat akár az akciós újságban, akár a polcnál, és a kasszánál derül ki, hogy valójában drágább a termék.

Igen ritkán fordul elő olyan eset, hogy más ár kerül feltüntetésre az egyes termékek esetében, mint amely a kasszákban elszámolásra kerül (...) Amennyiben mégis felmerülne az említett eset, akkor természetesen a vásárló számára a termék az alacsonyabb áron került értékesítésre

- nyilatkozta lapunknak Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Aldinál is hasonló üzletpolitikát folytatnak, bár megjegyzik, hogy még nem volt alkalmuk élesben tesztelni a szabályokat.

A magyarországi ALDI közel tíz éves működése során a szigorú ellenőrzéseknek és munkatársaink precíz, pontos munkavégzésének köszönhetően még nem fordult elő olyan eset, hogy egy termék ára tévesen jelent volna meg. Ha mégis előfordulna ilyen eset, akkor az ALDI természetesen a meghirdetett, a vevőnek kedvezőbb áron értékesítené a terméket

- írták a Pénzcentrum kérdésére.

A Spar is hasonló rendszerről számolt be a Pénzcentrumnak. Feltett kérdéseinkre érkezett válaszaik alapján nem gyakori az ilyen eset, esetleg egyedi dolgozói figyelmetlenségből fordulhat elő, ám az ilyen jellegű panaszokat a helyszínen orvosolják, a terméket az olcsóbb áron adják el az ügyfélnek.

Érdekes, hogy a multikról sokan feltételezik, hogy minden létező adatot rögzítenek, de a három megkérdezett áruházlánc egységesen azt válaszolta, hogy az ilyen hibákból eredő veszteséget egyáltalán nem mérik.

NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?