Kiváló borok készülhetnek az idei évben

Kiváló borok készülhetnek az idei évben

2017. június 6. 10:35

A neves borászok szerint az idei évben kitűnő évjáratra lehet számítani - írja a Magyar Hírlap.


A magyar pincészetek napos, az átlagosnál picit melegebb időjárásban bíznak, átlagos csapadékkal, és reménykednek abban is, hogy a jégverés elkerüli az ültetvényeket. Ifjabb Figula Mihály szerint a magyar borászok a mennyiségi piacon nemigen rúghatnak labdába, annál inkább a minőség tekintetében. Figula egyre magasabb minőségű borokat akar előállítani, ehhez szerinte a magyarországi termőhelyviszonyok optimálisak, legyen szó akár a talajról, a mikroklímáról vagy éppen a domborzatról.

Szepsy István a lapnak elárulta, világmárka felépítésébe fogott bele. Jelenleg negyven országba exportálja száraz borait és a világhírű aszút. Ám az a célja, hogy egyre több olyan bort készítsen, ami kereskedelmi forgalomba nem kerül be, hanem előjegyzés alapján értékesít. A szakember szerint most úgy látszik, az idei jó évjárat lesz, a virágzás közepén jár a furmint.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?