32 °C Budapest
Kiváló borok készülhetnek az idei évben

Kiváló borok készülhetnek az idei évben

2017. június 6. 10:35

A neves borászok szerint az idei évben kitűnő évjáratra lehet számítani - írja a Magyar Hírlap.


A magyar pincészetek napos, az átlagosnál picit melegebb időjárásban bíznak, átlagos csapadékkal, és reménykednek abban is, hogy a jégverés elkerüli az ültetvényeket. Ifjabb Figula Mihály szerint a magyar borászok a mennyiségi piacon nemigen rúghatnak labdába, annál inkább a minőség tekintetében. Figula egyre magasabb minőségű borokat akar előállítani, ehhez szerinte a magyarországi termőhelyviszonyok optimálisak, legyen szó akár a talajról, a mikroklímáról vagy éppen a domborzatról.

Szepsy István a lapnak elárulta, világmárka felépítésébe fogott bele. Jelenleg negyven országba exportálja száraz borait és a világhírű aszút. Ám az a célja, hogy egyre több olyan bort készítsen, ami kereskedelmi forgalomba nem kerül be, hanem előjegyzés alapján értékesít. A szakember szerint most úgy látszik, az idei jó évjárat lesz, a virágzás közepén jár a furmint.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?