14 °C Budapest

Megint itt van a pocsék idő: olcsó tippek az őszi depi ellen

2016. október 6. 14:05

Hétfőn beköszöntött a valódi ősz, amikortól az emberek több időt töltenek otthonukban. Egyre népszerűbb ebben az időszakban a magyar fogyasztók körében a lakás szezonális csinosítása, azt azonban kevesen tudják, hogy akár minimális anyagi ráfordítással is teljesen újra lehet formálni egy-egy szoba hangulatát, stílusát. Mutatjuk, milyen trükköket érdemes bevetni, és mennyibe kerül mindez.

Az utóbbi években a magyar fogyasztók egyre többet költenek lakhatási körülményeik javítására, és hatalmas népszerűségnek örvend a lakberendezés mellett az otthonok szezonális csinosítása is.

Az életkörülmények javítása fontos szerepet kap a magyar háztartásokban, a lakásfelújítás és a háztartási gépek vásárlása a prioritási lista élén áll, amiket az új bútorok és dekorációs termékek beszerzése követ

- derült ki a Cofidis júliusi felmérésből. Az emberek évről évre többet költenek ezekben a kategóriákban, miközben sokan döntenek úgy, hogy nem áldoznak teljes bútorcserére, inkább régi berendezéseik újraöltöztetésével formálják át a lakást. Ha szeretnéd felkészülten várni az igazi téli hideget, akkor a következő ötleteket pont neked ajánljuk.

1) A fényeken múlik minden

A téli időszakban főleg fényre és melegségre vágyunk, ezt pedig néhány egyszerű praktikával is megteremthetjük. Bárdóczky Andrea lakberendező szerint a gyertyák, mécsesek mellet a tükrök és a modern kristálycsillárok lehetnek segítségünkre abban, hogy a fényhatásokat megsokszorozva, világosabb teret kapjunk.

A világítástechnika sokat változott az elmúlt években, a központi lámpa helyett inkább a szobák különböző pontjaiban, sarkaiban elhelyezett égők, lámpák dominálnak, amelyekkel kellemes hangulatot lehet varázsolni, akár a színeket is változtatva

- tette hozzá a szakember.

2) Puha és bolyhos töménytelen mennyiségben

A KIKA bútorlánc szerint is egyre többen igyekeznek évszakról évszakra újjávarázsolni otthonuk hangulatát, a vásárlói kosár értéke pedig a pár ezer forinttól az egészen nagy összegekig terjed.

Nem csak világítás terén lehet rengeteg megoldást találni - az illatgyertyáktól egészen a sókristály lámpákig: melegséget áraszthat néhány puha párna, pokróc vagy szőnyeg is.

Előbbiek esetében a selyem és a szatén anyagok különösen népszerűek, a szőnyegeknél pedig nem az anyag lényeges, hanem az, hogy minél kevesebb hideg padlófelület maradjon. Egy-egy extra takaró is jó befektetés a legnagyobb zimankóban, főleg a bolyhos, szőrös modellek a kelendőek ilyenkor - tudta meg a Pénzcentrum a bútorlánctól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

3) Divatos árnyalatok, és még melegítenek is

A Praktiker barkácslánc tapasztalatai szerint, ahogy megérkezik a rossz idő és be kell kapcsolni a fűtést, hirtelen megugrik a kereslet a fűtés- és világítástechnikai eszközök és kiegészítők iránt, de sokan már az ünnepekre is elkezdenek készülni.

Színvilágban az abszolút trend most a vintage és türkízszínek használata, amelyek földbarna vagy fehér színekkel kombinálva meleg összhatást eredményeznek.

A barkácslánc vásárlói körében az utóbbi években népszerűvé váltak a ledes mécsesek is, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a valódiakra, a fényt azonban a ledvilágítás adja bennük. Ez egy biztonságos, cseppet sem tűzveszélyes, gyerekbarát megoldás a családoknak az egyre hosszabb őszi és téli esték hangulatosabbá varázsolásához.

Mennyibe kerülnek ezek?

A fenti példák alapján látjuk, hogy nem kell vagyonokat elkölteni arra, hogy felkészítsük otthonunkat a télre, hiszen néhány kisebb kiegészítő is teljesen új hangulatot kölcsönöz bármelyik helyiségnek. Összeszedtünk néhány olyan kiegészítőt, amelyeket már 2000 forint alatt be tudsz szerezni:

  • 2 darab illatmécses: 610 forint
  • színes asztali lámpabúra: 1000 forint
  • polárpléd: 1000-1500 forint
  • szpotlámpa: 1950 forint
  • sólámpa: 1990 forint
  • lávalámpa: 1990 forint

Színes mécseseket már pár száz forinttól találni a legtöbb áruházláncban, az Obiban szpotlámpát már 2000 forintért lehet vásárolni, egy új lámpabúra 2000-3000 forint között vásárolható a Praktikerben, a KIKA pedig most hétvégén minden termékre érvényes 15 százalékos kedvezménnyel várja a vásárlókat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem