Ezért őrülnek meg most a magyar vásárlók: tudnak valamit?

Ezért őrülnek meg most a magyar vásárlók: tudnak valamit?

2016. szeptember 29. 11:00

Az "otthon-dekor", a "szépségápolás", a "baba-mama" és a "petshop" kategóriákban keresgélnek manapság a legtöbben - tette közzé felmérését az egyik legnagyobb magyar webáruház.

Több mint másfélszeresére nőtt 2015-ben az eMAG.hu webáruház értékesítési volumene, szemben a teljes online piac 17 százalékos bővülésével. Az webshop teljes növekedését viszont jelentős mértékben meghaladva, mintegy 600 százalékkal bővült az Otthon-Dekor, a Szépségápolás, a Baba-Mama és a Petshop kategóriák értékesítési volumene, és a növekedési kilátások 2016-ban is kedvezőek - olvasható a társaság közleményében.

2015-ben a fejlődő kategóriák közül a legmagasabb növekedést az Otthon-Dekor kategória érte el, közel tízszeres növekedést felmutatva, amelyet nem sokkal lemaradva követ a Szépségápolás nyolcszoros növekedése. A Petshop kategória látogatottsága négyszeresére, a Baba-Mamáé pedig háromszorosára nőtt ugyanezen időszak alatt.

A tavalyi év gyors növekedésének folytatását vetítik előre 2016 első félévének számai is, amelyek alapján a négy kategória már több mint 2 millió látogatót vonzott az első 6 hónapban. 2016-ban az első féléves adatokat alapul véve a legnagyobb növekedés a Petshop és a Baba-Mama kategóriákban várható.

Terveink szerint év végéig 25 százalékkal, azaz további 100 000 új termékkel bővítjük kínálatunkat, amelyhez nagyban hozzájárulnak majd ezen kategóriák is, elérve ez által az 500 000 darabos terméklistát

- mondta Hunyady László, az eMAG.hu marketing igazgatója.

Az online áruházban történt keresések egyre nagyobb arányát teszi ki ez a négy kategória: 2016 első felében 15 keresésből egy biztos, hogy az említett termékcsoportok valamelyikét érintette.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legnépszerűbb termékek rangsora - a keresési számok alapján - a négy kategóriát figyelembe véve nagyon izgalmasan alakul.

A Petshop kategóriában az akváriumok állnak az első helyen, majd a macska-, és kutyaeledelek következnek. Az Otthon-Dekor kategóriában a legnépszerűbb keresések a medencék és étkészletek, ezt követik a tisztítószerek, míg a Szépségápolás kategóriában a parfümök a legkeresettebb termékek, a Baba-Mama termékcsoportban pedig a pelenkák.

Az Otthon, a Szépségápolás, a Baba-Mama és a Petshop kategóriák növekedésén túl jól látható, hogy ezeknél a kategóriáknál a vásárlói szokások is eltérőek az átlaghoz képest.

A mobiltelefonról érkező rendelések aránya sokkal magasabb, mint a többi kategóriában: a Baba-Mama kategóriában a részesedésük eléri az 54 százalékot, míg a többi kategóriánál is 30 százalékkal magasabb ez az arány, mint a teljes rendelésszámnál.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?