24 °C Budapest
Nagy tételben fogad az RTL sztárja: ráfázhat a szenvedélyére

Nagy tételben fogad az RTL sztárja: ráfázhat a szenvedélyére

Pénzcentrum
2016. június 15. 17:03

Elkapta a szerencsejáték-láz az RTL Klub sztárját, Auréliót. Annyira jól ment neki a sportfogadás az EB kezdete óta, hogy úgy döntött, hogy ebből tartja majd el barátnőjét is. A szerencsejáték azonban nem veszélytelen, könnyen hatalmas bukó is lehet egy-egy felelőtlenül megtett tétből. A Tippmix egyébként a legveszélyesebb szerencsejáték-formának számít.

Szerencsejátékból tartaná el párját Aurelio, az RTL Klub sztárja. A valóságshow-hős az EB alatt már 31 ezer forintot tett fel különböző fogadásokra, amiből már 150 ezer forintja lett.

Édesapámtól tanultam a legfontosabb szabályt, nem szabad érzelemből fogadni. Nézzük meg a felkészülési meccsek eredményeit, olvassunk utána a statisztikáknak, és mindig figyeljük a szorzókat! Ha profik vagyunk, és kis összegekkel is nyerünk, akkor nyugodtan rá lehet durrantani egy Szent Istvánt vagy egy Deákot egy-egy mérkőzésre

- mondta a Blikknek Aurelio.

Veszélyes a szerencsejáték?

A magas nyerés, illetve a foci-láz könnyen magával ragadja a szerencsejátékosokat. Ez nemcsak a sportfogadásra, hanem a lottóra is igaz. Erre a veszélyre egyébként a pszichológusok is felhívják a figyelmet.

A szakmai körökben ugyanis sebezhető játékosoknak nevezik azokat, akik "biológiai, pszichológiai vagy emocionális fogékonysággal rendelkeznek" arra, hogy túlzásba vigyék a játékot, vagy azokat a játékosokat, akiknek számára egyéni körülményeik jelenthetnek magasabb kockázatot a szerencsejáték-függőség kialakulásának szempontjából.

Egy szoftverrel egyébként tíz tulajdonságot vizsgálnak, amelyek a nemzetközi kutatásokkal alátámasztottan, leginkább veszélyeztetik a játékosokat:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • 1. Eseménygyakoriság: Az az átlagos időtartam, amíg a játékos megvásárolja a játékot, megtudja annak eredményét és megvásárolja az újabb játékot. (Például egy heti lottójátéknál a vásárlástól számítva néhány napot kell várnia a játékosnak ahhoz, hogy megtudja a játék eredményét, míg egy pénznyerő automata játék esetében másodpercek alatt megtudható az eredmény, és a játékos már játszhatja is az újabb játékot.)
  • 2. Több játék/többszörös tét lehetősége: Annak a lehetősége, hogy ugyanabban az időben több játékkal vagy többszörös téttel játsszon a játékos.
  • 3. Változó vagy rögzített tétösszeg mértéke: Azt jelöli, hogy a játékos számára előre meghatározott-e a tét mértéke. (Míg például egy lottó játéknak rögzített az ára, sportfogadás esetén a játékos választhat, mennyit tesz meg.)
  • 4. Nyeremény-visszafizetési arány: Azt az átlagos százalékértéket mutatja meg, amelyet a játék árbevételéből a játékosok visszakapnak akkor, ha nyernek.
  • 5. Főnyeremény mértéke: Az a legnagyobb nyeremény, amelyet a játékos megnyerhet a játékkal.
  • 6. Nyerés közeli élmények: Olyan helyzetek, amelyekben a játékosnak az az érzése, hogy majdnem nyert a játékkal.
  • 7. A játék folytonossága: Megmutatja, hogy a játék folyamatosan játszható-e vagy szünetekkel megszakított. (Például pénznyerő automaták esetén a játék megszakítás nélkül, folyamatosan, egyik a másik után játszható.)
  • 8. Elérhetőség: A játék elérésének a könnyedségét vizsgálja. (Az interneten játszható játékokat könnyebb elérni, mint azokat, amelyek csak üzletben kaphatók. Sorsjegy esetén például el kell menni a legközelebbi értékesítőhelyre, csak ott lehet megvenni.)
  • 9. Fizetőeszköz könnyedsége: A fizetőeszközök típusait vizsgálja, amelyekkel megvásárolható a játék, és ezen fizetőeszközökkel való fizetés könnyedségét. (Hitelkártyával történő fizetés esetén a pénz pszichológiai értéke csökken, mivel fizikailag nem jelenik meg.)
  • 10. Kontroll elemek illúziója: Azok a tulajdonságok, amelyek azt sejtetik a játékossal, hogy kontrollal rendelkezik a játék kimenetelére vonatkozóan (pl.: nyomógomb, megállító berendezés).

A vizsgálat során a játékok minden fenti ismérv szerint kapnak egy pontszámot (egy skála alapján objektíven lehet osztályozni), a kapott pontszámok összege szerint pedig három kategóriába lehet őket sorolni: 20 pont alatt alacsony kockázatúak, ezek zöld jelzést kapnak, 20 és 30 pont között közepes kockázatúak, ők a sárgák és 30 pont felett magas kockázatúak, vagyis pirosak. E szerint a Szerencsejáték Zrt. által forgalmazott játékok az alábbi minősítést kapták:


Érdemes megjegyezni, hogy a sorsjegyek azért nem szerepelnek a grafikonon, mert ezeket egyenként vizsgálják, de 21 és 23 közötti értéket képviselnek. A Tippmixpro esetében szintén több verziót lehet nézni. Ha például az élő fogadást vizsgáljuk (ami a legkockázatosabb), akkor a szoftver 27,5-es összértéket ad, ez még mindig egy közepesen kockázatos minősítés.

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55