11 °C Budapest
Mutatjuk, milyen trükkel nyúlják le a pénzt a bankkártyádról a boltban

Mutatjuk, milyen trükkel nyúlják le a pénzt a bankkártyádról a boltban

2016. június 13. 14:38

Egyetlen szoftver, és egy üres bankkártya elég a tolvajnak ahhoz, hogy a pénzed és az adataidat is megszerezze. Meg egy kis közelség, hogy bemérhesse a kártyád jelét.

Nem kellett sokat várni, hogy az új típusú bankkártyákkal is vissza tudjanak élni a bűnözők. A Paypass is nagyban megkönnyíti a vásárlást, de sajnos a tolvajok életét is. Az új módszer, hogy egy kütyüt a bankkártyád közelébe tart (táskán és kabáton keresztül is fogja a jelet), és minden információt és adatot átszív egy üres kártyára, amit ő aztán szabadon használhat. Se PIN-kód, se aláírás nem kell hozzá - írja a Daily Star Sunday. 

Az ehhez szükséges eszközt, és 20 üres kártyát már 500 fontért lehet venni London utcáin, és a használatához sem kell különösebb tudás. Ráadásul ezzel a kütyüvel nem csak a bankkártyáról tudnak adatot lopni, hanem minden chippel ellátott kártyáról. Ez a trükk egyelőre még csak a britek kártyáit fenyegeti, de mint ahogy az lenni szokott, pillanatok alatt elterjedhet a kontinensen. A videón láthatod, hogy az angolok már ki is fejlesztettek egy módszert, amivel meggátolhatják ezt a trükkös rablást.


A kártyás vásárlás egyébként egyre népszerűbb az egész világon, csakúgy, mint a paypass, és a mobilos fizetési megoldások. az iparági szakéertők szerint 2025-re már csak minden negyedik vásárlás lesz készpénzes. A fordulóponthoz várhatóan öt év múlva, 2021-ben érkezünk el.

Az ilyen trükkökkel szemben úgy védhetjük meg leinkább a kártyán lévő pénzünket, hogy napi limitet állítunk be. Így, ha ér is kár, legalább nem a kártyán lévő teljes összeget veszik le.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?