18 °C Budapest
Mutatjuk, milyen trükkel nyúlják le a pénzt a bankkártyádról a boltban

Mutatjuk, milyen trükkel nyúlják le a pénzt a bankkártyádról a boltban

2016. június 13. 14:38

Egyetlen szoftver, és egy üres bankkártya elég a tolvajnak ahhoz, hogy a pénzed és az adataidat is megszerezze. Meg egy kis közelség, hogy bemérhesse a kártyád jelét.

Nem kellett sokat várni, hogy az új típusú bankkártyákkal is vissza tudjanak élni a bűnözők. A Paypass is nagyban megkönnyíti a vásárlást, de sajnos a tolvajok életét is. Az új módszer, hogy egy kütyüt a bankkártyád közelébe tart (táskán és kabáton keresztül is fogja a jelet), és minden információt és adatot átszív egy üres kártyára, amit ő aztán szabadon használhat. Se PIN-kód, se aláírás nem kell hozzá - írja a Daily Star Sunday. 

Az ehhez szükséges eszközt, és 20 üres kártyát már 500 fontért lehet venni London utcáin, és a használatához sem kell különösebb tudás. Ráadásul ezzel a kütyüvel nem csak a bankkártyáról tudnak adatot lopni, hanem minden chippel ellátott kártyáról. Ez a trükk egyelőre még csak a britek kártyáit fenyegeti, de mint ahogy az lenni szokott, pillanatok alatt elterjedhet a kontinensen. A videón láthatod, hogy az angolok már ki is fejlesztettek egy módszert, amivel meggátolhatják ezt a trükkös rablást.


A kártyás vásárlás egyébként egyre népszerűbb az egész világon, csakúgy, mint a paypass, és a mobilos fizetési megoldások. az iparági szakéertők szerint 2025-re már csak minden negyedik vásárlás lesz készpénzes. A fordulóponthoz várhatóan öt év múlva, 2021-ben érkezünk el.

Az ilyen trükkökkel szemben úgy védhetjük meg leinkább a kártyán lévő pénzünket, hogy napi limitet állítunk be. Így, ha ér is kár, legalább nem a kártyán lévő teljes összeget veszik le.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?