Bejelentették: új áruházakat nyit a magyar barkácsmulti

Bejelentették: új áruházakat nyit a magyar barkácsmulti

2016. május 24. 10:50

További növekedést és új üzletek nyitását tervezi az 1200 munkavállalót foglalkoztató Praktiker- hangzott el a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A barákcsáruház lánc 2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el, a 32,5 milliárd forintos árbevétel több mint 7 milliárd forinttal haladja meg a 2014-es forgalmat. Az ingatlanpiac trend ugyanis megfordult és jelentősen megnövekedett az érdeklődés az építőanyagok iránt. Ebből kifolyólag a cég vásárlóinak a száma is jelentősen megnövekedett.

Az egy évig tartó vasárnapi boltzár hatására náluk a pénteki, a szombati és a hétfői napok erősödtek meg

- mondta el a sajtótájékoztatón Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

Jól látszik, hogy az ingatlanpiacon jelentősen megnőtt az érdeklődés az új építésű és használt lakások iránt. Ebből következően a csempe, szaniter értékesítése átlagon felüli, de hagyományosan erős volt a bútor, építőanyag, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is.

Új tulajdonosi kör

A közelmúltban lezajlott sikeres tranzakcióknak köszönhetően az áruházlánc új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett. Ezzel pedig létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barákcsáruház lánc a piacon - mondta el Müllner Zsolt a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

Aki azt is hozzátette, hogy a közelmúltban lezajlott piaci folyamatai bizakodásra adnak okot. A jövőbeni terveik között pedig az szerepel, hogy pár éven belül

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

a jelenlegi 19 áruház mellé 2-3 új áruházat nyitnak.

Arról még nem adhatnak tájékoztatást, hogy pontosan hol nyitnak majd az új üzletek, de a Pénzcentrum információi szerint feltehetően már meglévő épületekben nyitnak majd az új Praktikerek.

1200 embernek adnak munkát

A Praktiker Magyarország első áruháza 1998-ban nyílt meg és jelenleg több mint 1200 embernek adnak munkát. A cég munkaerőhiánnyal küzd különösen az áruházi pozíciókban. A barkácslánc ezért már évek óta együttműködik középfokú oktatási intézményekkel, amelyekből több mint száz tanuló tölti gyakorlatát a cégnél. A diákok a tanulmányaik befejezése után pedig munkát is kaphatnak az áruházakban. Nem szabad elfelejteni a Praktiker webshopját sem, ahol jelenleg mintegy 40 ezer féle árucikk érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06