Bejelentették: új áruházakat nyit a magyar barkácsmulti

Bejelentették: új áruházakat nyit a magyar barkácsmulti

2016. május 24. 10:50

További növekedést és új üzletek nyitását tervezi az 1200 munkavállalót foglalkoztató Praktiker- hangzott el a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.


A barákcsáruház lánc 2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el, a 32,5 milliárd forintos árbevétel több mint 7 milliárd forinttal haladja meg a 2014-es forgalmat. Az ingatlanpiac trend ugyanis megfordult és jelentősen megnövekedett az érdeklődés az építőanyagok iránt. Ebből kifolyólag a cég vásárlóinak a száma is jelentősen megnövekedett.

Az egy évig tartó vasárnapi boltzár hatására náluk a pénteki, a szombati és a hétfői napok erősödtek meg

- mondta el a sajtótájékoztatón Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

Jól látszik, hogy az ingatlanpiacon jelentősen megnőtt az érdeklődés az új építésű és használt lakások iránt. Ebből következően a csempe, szaniter értékesítése átlagon felüli, de hagyományosan erős volt a bútor, építőanyag, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is.

Új tulajdonosi kör

A közelmúltban lezajlott sikeres tranzakcióknak köszönhetően az áruházlánc új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett. Ezzel pedig létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barákcsáruház lánc a piacon - mondta el Müllner Zsolt a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

Aki azt is hozzátette, hogy a közelmúltban lezajlott piaci folyamatai bizakodásra adnak okot. A jövőbeni terveik között pedig az szerepel, hogy pár éven belül

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

a jelenlegi 19 áruház mellé 2-3 új áruházat nyitnak.

Arról még nem adhatnak tájékoztatást, hogy pontosan hol nyitnak majd az új üzletek, de a Pénzcentrum információi szerint feltehetően már meglévő épületekben nyitnak majd az új Praktikerek.

1200 embernek adnak munkát

A Praktiker Magyarország első áruháza 1998-ban nyílt meg és jelenleg több mint 1200 embernek adnak munkát. A cég munkaerőhiánnyal küzd különösen az áruházi pozíciókban. A barkácslánc ezért már évek óta együttműködik középfokú oktatási intézményekkel, amelyekből több mint száz tanuló tölti gyakorlatát a cégnél. A diákok a tanulmányaik befejezése után pedig munkát is kaphatnak az áruházakban. Nem szabad elfelejteni a Praktiker webshopját sem, ahol jelenleg mintegy 40 ezer féle árucikk érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?