20 °C Budapest
Vége lehet az aránytalanul drága nemzetközi csomagküldésnek

Vége lehet az aránytalanul drága nemzetközi csomagküldésnek

2015. december 22. 09:00

Fellép az aránytalanul magas nemzetközi csomagküldési tarifák ellen az Európai Bizottság, amely a napokban teszi közzé ezzel kapcsolatos jelentését. Az EU-n belül ugyanis átlagosan ötször drágább külföldre feladni egy csomagot, mint ha ugyanazt a küldeményt belföldi címre küldenék - írja a Világgazdaság.

A különbség aránytalanul nagy, de Brüsszelben azzal sincsenek kibékülve, hogy kiugró különbségek mutatkoznak az A országból B-be, illetve az ellenkező irányba küldött csomag kézbesítési költsége között. Hangsúlyozzák, hogy a csomag célba juttatásáért kért összeg független a megtett távolságtól, magyarán olcsóbb Miskolcról Szentgotthárdra elküldeni egy csomagot, mint Kassára: a különbség hatszoros.

A bizottság az interneten megrendelt áruk versenyképességét erősen és negatívan befolyásoló tényezőként értékeli a csomagküldési tarifák közötti hatalmas eltéréseket, ami elriaszthatja az embereket a kinézett termékek online áruházból való megrendelésétől. A késedelmes kézbesítés és a panaszkezelési anomáliák még rátesznek erre egy lapáttal. Az alacsony árakhoz fűződő előnyöket a magas postázási költségek gyakorlatilag lenullázzák.

A probléma rendezésére Brüsszel jövőre a tarifák átláthatóságának megteremtését tűzte ki célul, és a nemzeti hatóságokat arra szólítja fel, hogy hassanak oda a fair díjszabás és a verseny kiszélesítése érdekében. A bizottság egy ár-összehasonlító honlapot is elindít a fogyasztók választásának megkönnyítésére.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?