Tragikus hirtelenséggel, tüdőembólia következtében elhunyt Kiss Gábor, a villányi borvidék egyik meghatározó, fiatal borásza.
A nagy vörösborok elõtt tiszteleg a második Bordó Blend.
A magyar borfogyasztók mindig is örömmel nyúltak a testes vörösborokért, ha jelentős ünnepre készültek, vagy éppen csak ha hidegebbre fordult az idő. A magyar háztartásokban a tokaji borok mellett a nagy vörösborok az ünnepek italai, ezen borok előtt tiszteleg a második Bordó Blend rendezvény is idén, egész novemberben.
A Bordó Blend programsorozat a cabernet franc, a cabernet sauvignon és a merlot borokra, valamint ezek házasításaira, tehát elsősorban azokra a borokra koncentrál, amelyek gyakran kerülnek bele a karácsonyi ajándékcsomagokba, és amelyeket előszeretettel bontanak ki az ünnepi asztalnál.

Ezek a fajták, igaz, Bordeaux-ból indultak el, ma már elképzelhetetlenek lennének nélkülünk hazai vörösboros vidékeink, elsősorban a melegebb, déli területek. A Bordó Blend rendezvénysorozathoz ennek megfelelően a budapesti borbárok és kereskedések mellett elsősorban a szakma villányi, szekszárdi, és balatoni szereplői csatlakoznak, de számíthatunk kapcsolódó programokra Egerben is.

A tematikus hónap fénypontja most is a fővárosi Nagy Bordói Kóstoló lesz, november 21-én a Corinthia Budapestben. Idén is több mint hatvan elismert pincészet állít itt ki összesen legalább 120 bort, miközben a különteremben egész délután mesterkurzusokon bővíthetjük ismereteinket.

A szervezők három szakmai előadást szerveznek. Malatinszky Csabával bordói házasítást készíthetnek a résztvevők, Szendei Gergő borász mesterkurzusán annak járhatnak utána, hogyan teljesít az újvilági borstílus Európában, az Egy hordónyi bordói Egerből című programon pedig a 2015-ös Challenge International du Vin borversenyen érmet nyert egri borokkal ismerkedhetnek meg.
További információk a www.bordoblend.hu oldalon.

(x)
Sok magyar kedvence tűnhet el a boltok polcairól: megjelent a tésztatörvény, rengeteg terméket érint
Megjelent a Magyar Közlönyben az agrárminiszter rendelete, amely szigorítja és pontosítja a száraztésztákra vonatkozó minőségi és kategorizálási előírásokat.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








