Így lehet kicselezni a vasárnapi zárva tartást

2015. szeptember 1. 15:31

Nem okoz több bosszúságot a Biharkeresztesieknek a vasárnapi boltzár, ugyanis a román Auchan támogatásával bevásárlójárat indul a magyar településről, elviszik őket a nagyváradi hipermarketbe - írja az Index az Erdély Online cikkére hivatkozva.

Régebben is indult Biharkeresztes-Nagyvárad-buszjárat, de az veszteséges volt, így megszüntették, most viszont a vasárnapi zárva tartás bevezetését követően újra értelme lehet beindítani. A busz egyik állomása a váradi Auchan lesz, cserébe a bevásárlóközpont egy éven keresztül megtéríti a közlekedési vállalatnak a járat nyereséges működtetéséhez szükséges összeget.

A buszok hétköznap is mennek majd párszor, de hétvégén sűrűbben jár, vasárnap például hatszor megy majd. A hipermarket szerint akár napi 250 vásárlóval is több mehet így hozzájuk, de nem csak az Auchannak jön majd jól az új busz. Sok biharkeresztesi ingázik Váradra, vagy a környékére, Váradon ugyanis több a munkahely, az iskola és pörgőbb a kulturális élet is.

A magyar vasárnapi boltzáron kívül a jelentős román áfacsökkentés is nagy lendületet adhat a határmenti bevásárló turizmusnak. Júniustól Romániában az élelmiszerek áfája az eddigi 24 helyett 9 százalékra csökkent, jövő évtől kezdődően pedig az általános kulcs is 20 százalékra, 2017-től pedig 19 százalékra csökken.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem