24 °C Budapest
Húsbotrány: mégsem gond a veszélyes termék a piacon?

Húsbotrány: mégsem gond a veszélyes termék a piacon?

2015. augusztus 5. 09:01

Minden jel szerint büntetlenül marad a Fény utcai piacon két évvel ezelőtt történt húshamisítás, a piac üzemeltetői ugyanis nem fordultak jogorvoslatért az ügyészséghez, miután az ügyben a rendőrség megszüntette a nyomozást - írja a Magyar Nemzet.

A főváros egyik legnagyobb piacán a lap és a Hír Televízió 2013 májusában végzett próbavásárlásokat. Ezek során kiderült, hogy két hentesboltban is borjúhúsnak címkézett sertéshúst árultak. A csalást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriumi vizsgálata állapította meg a beküldött minták alapján.

Miután fény derült az átverésre, a piac üzemeltetői büntetőfeljelentést tettek, kiemelve, hogy az eladók veszélyeztették a fogyasztókat, mivel a sertéshús megfelelő hőkezelés nélkül káros lehet az egészségre.A II. kerületi rendőrkapitányság június végén annak ellenére szüntette meg az eljárást, hogy korábban vádemelést is javasolt az ügyben.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?