7 °C Budapest

Tovább nehezítenék az energiaitalhoz jutást

2015. május 27. 10:33

Nem önmagában az energiaitallal van baj, hanem azzal, ha valaki ész nélkül fogyasztja, mert akkor könnyen kórházba kerülhet. Egy doboztól nem lehet senkinek baja, öttől viszont már igen, miközben tizennégy éves kor alatt senkinek sem javasolt a fogyasztásuk. A tiltásnak az orvosok nem látják értelmét, a kormány most mégis ezt tervezi - írja a Népszava.

Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány

 - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának államtitkára. A területet érintő tervezett intézkedések között szerepel lehetőségként a kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalok maximális térfogategységeinek meghatározása és annak ellenőrzése - fejtette ki Rétvári.

A cél a bizonyítottan egészségügyi kockázatot hordozó élelmiszerek, így például az energiaitalok fogyasztásának visszaszorítása a leginkább érintett iskolás gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek körében.

A nevelési-oktatási intézményekben, valamint az intézményen kívül a gyerekek, tanulók részére szervezett rendezvényeken energiaital már most sem árusítható, illetve fogyasztható.

A toxikológus szakember szerint nem az energiaitallal van a probléma, hanem, ha túlzásba viszik a fogyasztását. Lényeges viszont, hogy 14 év alatt kifejezetten káros lehet az ilyen italok fogyasztása.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?