21 °C Budapest
Vasárnap is kinyit a legújabb magyar boltlánc

Vasárnap is kinyit a legújabb magyar boltlánc

2015. május 22. 11:31

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a MOL, hogy annyira jól jártak a vasárnapi boltzárral, hogy új bolthálózatot nyitnak. Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hol lesznek az első, vasárnap is nyitva tartó egységek, illetve milyen áron kínálják majd a hétköznapi élelmiszereket. Mutatjuk!

A kötelező vasárnapi zárva tartással annyira jól járt a MOL, hogy nemrég Fresh Corner néven új, önálló márkát indítottak. Lars Höglund, a MOL kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója szerint ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehet intézni, a szokásos kisbolti árakon.

Az új MOL-üzleteket először tíz kúton tesztelik; az első a dél-budai Prielle Kornélia utcában már meg is nyílt. A következő hónapokban pedig további kilenc üzletet adnak át: Budapesten a Róna utcai, Fóti úti, Borszéki utcai és Vágány utcai kúton, míg vidéken a diósdi, valamint az M3-as autópálya Rekettyés és Görbeháza pihenőhelyeknél lévő két-két töltőállomáson lesz új üzlet. A Róna utcai egység kivételével valamennyi bolt nonstop lesz.

A szabályozás szerint a töltőállomások és az ott lévő shopok is nyitva tarthatnak vasárnap, ha ugyanaz a vállalkozó üzemelteti mindkettőt. A rendelkezés azért nem érinti a MOL-t, mivel náluk a shopokat ugyanaz a szerződéses partner üzemelteti, aki magát a töltőállomást.

A Buksza blog ráadásul azt is megtudta, hogy mit is takarnak a kereskedelmi igazgató által említett "szokásos kisbolti árak". Azt írják, hogy például a Koronás cukor kilója 199 forint, a 30 grammos Túró Rudi 99 forint, a Nagyi titka rétesliszt pedig 219 forintba kerül. Ez pedig azt mutatja, hogy a Fresh Cornerekben az nonstopokban jellemző átlagárak lesznek.

Amennyiben a Fresh Corner-boltok sikeresek lesznek, akkor a Mol bővíteni fogja a hálózatot. Lars Höglund szerint erre minden esély meg is van: az Indexnek ugyanis korábban úgy nyilatkozott, hogy a jogszabály bevezetése óta nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A MOL-nak jelenleg 365 kútja van Magyarországon (lásd az alábbi térképen). Ha minden töltőállomáson nyitnának egy-egy Fresh Corner boltot, akkor a MOL lehetne az egyik legnagyobb szereplő a hazai, éjjel-nappal is nyitva tartó kiskerláncok között. Az irány egyébként ebbe az irányba mutat; az elmúlt hónapokban például 170 MOL-kúton nagyjából száz új termékkel bővült a kínálat, megjelentek az alapvető élelmiszerek, a hálózat harmadában pedig van pékáru is.

A MOL egyébként az új kiskereskedelmi stratégiát a közép-kelet-európai régió piaci és vásárlói trendjei alapján még tavaly kezdte el kialakítani, csak ezt követően lépett életbe a vasárnapra vonatkozó szabályozás. Ezt a stratégiát egyébként több kúthálózat is követi; az OMV például a Sparral bútorozott össze, hogy kihasználva a törvényi kiskaput, így növeljék bevételeiket.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?