7 °C Budapest

Igencsak meglepődtek a Tesco vásárlói hétfő este

2015. március 24. 16:55

A vasárnapi zárva tartás mellett a március 15-től élő jogszabály a legtöbb non-stop boltot is bezárásra kényszerítette. Csodálkoznak is a vevők.

A Pénzcentrum információi szerint sok vevő csalódottan vette tudomásul az ország egyik legnagyobb Tesco-áruházánál, a budapesti Fogarasi úton, hogy hétfőn nem tudtak este 10 után vásárolni. A bejáratnál biztonsági őrök igazították útba a csalódott vásárlókat.

Ráadásul eddig a Tescóban működött az éjjel-nappali posta is: sokan a vásárlással kötötték egybe a fontos levelek feladását. (A non-stop postát a XIV. kerületi Amerikai út 25. szám alatt kell keresni ezentúl.)

A jogszabály a vasárnapi boltzár mellett szabályozza azt is, hogy alapesetben 6-tól 22 óráig lehetnek nyitva a boltok. Ez alól gyakorlatilag csak azok az üzletek jelentenek kivételt, ahol a tulajdonos maga (és közvetlen hozzartozója) áll a pultban.

A hírek szerint ez a szabályozás komolyan érinti a reggeli, hajnali műszakban dolgozókat, akik például egy gyárba járnak 6 órára dolgozni és így március 15-től ebben a korai napszakban már nem találkoznak nyitva tartó boltokkal hétköznap (leszámítva az éjjel-nappali üzleteket).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lapértesülések szerint kormánypárti politikusok kezdeményezik, hogy a reggel 6-tól 22 óráig való nyitva tartás 4.30-tól 22 óráig tartóra módosuljon.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?