28 °C Budapest
Nem jött be a Spar trükkje: lépett a kormány

Nem jött be a Spar trükkje: lépett a kormány

2015. március 10. 21:34

Hiába próbál trükközni a vasárnapi zárva tartás egyre szövevényesebb jogszabályai és módosításai között a Spar, a kormány szorosan a nyomában van. A kereskedelmi lánc legújabban összefogott az OMV-töltőállomásokkal, hogy a "töltőállomásokon is elérhető legyen a szupermarketekre jellemző áruválaszték, a szupermarketekre jellemző árszínvonalon", olvasható a Spar honlapján, azonban nem kérdés, hogy a vasárnapi zárva tartás kicselezéséről van szó - írja az Index.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága gyorsan lépett, március 10-én felkerült a parlament honlapjára egy szöveg, amelyet gyakorlatilag lex Spar Expressként is értelmezhetünk. A lényeg, hogy

az az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot,a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül

A módosító javaslat természetesen nem nevesíti a Spart, indoklásként azt hozza fel, hogy a "vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény alkalmazását kívánja segíteni úgy, hogy jogértelmezési szabályokat vezet be".

A Spar és az OMV összefogása egyébként csak Magyarországra szólt, Ausztriában a VIVA üzletek között van hasonló együttműködése az OMV-nek. Budapesten és környékén már hét Spar-OMV működik, további üzletláncok megnyitását tervezték, de a módosító valószínűleg keresztül húzza a számításaikat.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?