24 °C Budapest
Kihátrált a Tesco és az Auchan a népszavazás mögül

Kihátrált a Tesco és az Auchan a népszavazás mögül

Pénzcentrum
2015. március 5. 09:35

Nem vesznek részt a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazáson a kiskerláncok.

A külföldi tulajdonban lévő nagyobb üzletláncokat is megkereste a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), hogy csatlakozzanak a vasárnapi zárva tartás ellen szervezett népszavazáshoz. Dávid Ferenc a VOSZ főtitkára elmondta, hogy az üzletláncoktól nem kapták meg a remélt támogatást, ugyanakkor melléjük állt a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége és a Liga szervezetek is írja a Napi Gazdaság.

A lap kérdésére Fodor Attila a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a magyar tulajdonban lévő üzletláncok a Reál, a Coop és a CBA kezdettől fogva a vasárnapi zárva tartás mellett foglaltak állást, így tőlük sem meglepetés, hogy elutasították a VOSZ megkeresését.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagjai úgy látják, hogy mára részben pártpolitikai üggyé is vált a vasárnapi zárva tartás kérdése, ezért a tagvállalkozásoknak az az egységes állásfoglalásuk, hogy a pártpolitikai jellegű lépésektől távol tartják magukat, a fennállásuk óta folytatott gyakorlatuknak megfelelően.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?