15 °C Budapest
Vágyak és bűnök: ezek most a sikerkönyvek Magyarországon

Vágyak és bűnök: ezek most a sikerkönyvek Magyarországon

2015. február 7. 16:00

A január szerelmes költőket, megnyugvást és erotikát hozott. A legolvasottabb könyv Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója, Dr. Bagdy Emőke relaxációs technikákat bemutató könyve a második, míg mozi premier miatt újra kiadott A szürke ötven árnyalata a harmadik helyen szerepel a Bookline TOP50 listáján.

Gyarmati Fanni kétkötetes naplója borsos ára ellenére hatalmas siker a magyar könyvpiacon. Az írás betekintést enged Radnóti és felesége hétköznapjaiba, segítségével végre nem az elérhetetlen költőóriást, hanem egy valódi életet élő, kávézó, síró, nevető, küzdő emberpárt láthatunk. A Napló 1935-1946 I-II. a januári sikerlista első helyezettje.

A második helyezett Dr. Bagdy Emőke által jegyzett A Relaxáció, megnyugvás, belső béke, egy hónap alatt 11 helyet ugrott előre a TOP50-es listán. Az író szerint a hétköznapok túlélésében a legfontosabb, hogy meg tudjuk fogalmazni, mi a valódi problémánk.

Ezen kell tudnunk úrrá lenni, meg kell tanulnunk kezelni, anélkül, hogy belebetegednénk

— mondja a szerző.

A Valentin napra időzített mozi-premier okán új borítót és kiadást kapott A szürke ötven árnyalata lett a dobogós 3. A trilógia másik két kötete szintén előkelő helyen szerepel (4. és 26.) az év eleji sikerlistán.

Megfilmesített könyvekben nincs hiány a januári TOP50-ben. A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth poszt-apokaliptikus ifjúsági regénysorozatát már meg is filmesítették, és a sorozat mind a négy része (10. A lázadó, 11. A hűséges, 14. Négyes, 15. A beavatott) a TOP50 élmezőnyében sorakozik.

A mozikban év elején bemutatott A mindenség elmélete, Stephen Hawking első felesége, Jane Wilde regénye az Utazás a végtelenbe alapján készült, a 48. helyen szerepel a januári listán. A könyvben Jane Wilde kivételesen őszinte, megindítóan és sokszor humorosan vall rendkívüli házasságuk részleteiről, és megtudhatjuk, milyen megpróbáltatások elé állítja a hírnév, a vagyon és egy nem mindennapi elme a házaspár kapcsolatát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Auschwitz felszabadításának hetvenedik évfordulójára új kiadásban jelent meg a túlélő Fahidi Éva közel tíz évvel ezelőtt írt személyes családregénye. A Dolgok Lelke a 33., a 2006-os első kiadású kötet a 40. helyen szerepel.

Január 10-én, 86 éves korában hunyt el hazánk nagy alakja, a szociológus, irodalomtörténész, tudós Hankiss Elemér. Írásai több tudományterületen - irodalomelmélet, szociológia, politológia, filozófiai antropológia - is új utakat nyitottak meg. Tavaly megjelent műve, A befejezetlen ember (34.) a modern társadalom működését elemzi, a teljes élet kérdéseit taglalja.

Jodi Picoult vezeti az e-könyves TOP10 listát. Az anyai ösztönöket és az élet tragédiáját bemutató Szelíd vadak a legjobban keresett e-könyv volt januárban. Dragomán György ismét dupláz a 10-es sikerlistán: a megfilmesítés alatt álló nemzetközi sikerkönyv, A fehér király az 5. helyet szerezte meg, míg a nyomtatott listán is előkelő helyen (13.) szereplő Máglya, az év eleji e-könyves listán a 6.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?