2 °C Budapest

Mikor kezdődik az aláírásgyűjtés a vasárnapi boltbezárás ellen?

Pénzcentrum
2015. január 7. 09:02

Tavasszal indulhat az aláírásgyűjtés a vasárnapi zárva tartás ellen - mondta a Napi Gazdaságnak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Elutasította a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseket a Nemzeti Választási Iroda. A Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke által a múlt év végén benyújtott kérdőívek nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, ezért az iroda a kérdéseket érdemben nem vizsgálta.

Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy a népszavazást komolyan fontolgató Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) benyújtsa saját kezdeményezését.

A szervezet főtitkára, Dávid Ferenc a lapnak arról számolt be, terveik szerint tavasszal megkezdik az aláírásgyűjtést. Meglátása szerint a népszavazáshoz szükséges kétszázezer érvényes szignó gyorsan összejöhet.

Dávid Ferenc úgy vélte, az időzítés még jól is sikerülhet, hiszen a nagyobb boltokat érintő vasárnapi zárva tartást előíró jogszabály március közepén lép életbe. Ezzel pedig szerinte éppen az aláírásgyűjtések idején alakulhatnak ki az első tumultuózus jelenetek a boltokban és kezdődhetnek meg az elbocsátások.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?