12 °C Budapest
Jelentősen csökkenhet a csomagok kézbesítésének ára

Jelentősen csökkenhet a csomagok kézbesítésének ára

2014. október 17. 08:33

A webáruházak vásárlói járhatnak jól a Magyar Posta és a Webox versenyével, hiszen így olcsóbb lehet a kézbesítés a csomagautomatákba - írja a Világgazdaság.

Az újság pénteki cikke szerint már most árversenyt generált a csomaglogisztika piacán egy hónapja beinduló Webox, de a karácsonyi szezonra vélhetőleg még jobban járhatnak a webáruházak vásárlói. Az állami vállalat mindhárom súlykategóriában (2-től 20 kilogrammig) 140-200 forinttal mérsékelte az árait, így 690 és 1280 forintot kell fizetni a csomagautomatás kézbesítésért, míg a Webox a csomag súlyától függetlenül 749 forintért dolgozik.

Az új cég az állami vállalat piacvezető pozícióját a közeljövőben még aligha veszélyezteti majd, hiszen három év alatt 4-5 százalékos piaci részesedést és évi 500 ezer feletti tranzakció számot szeretnének elérni.

A postának stabilan mintegy 2700 hivatala van országszerte, csak az ingadozik, hogy ebből mennyi a saját és mennyi az alvállalkozásban üzemeltetett. A munkavállalók létszáma azonban folyamatosan apad: a harmadik negyedévben a Magyar Posta kimutatása szerint a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 30 731 volt, míg a második negyedévben még 31 322-en dolgoztak a vállalatnál - írja az újság.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?