12 °C Budapest

Új módszer az Ötöslottón: egyre többen játszanak így

Pénzcentrum
2014. július 5. 07:09

Tarol a szerencsejáték Magyarországon. Bár a legtöbben még mindig valamelyik lottózóban adják fel szelvényüket, egyre többen akadnak azonban, akik valamelyik interaktív megoldást választják.

FRISS! Az ÖTÖSLOTTÓ nyerőszámai a 27. héten

Immár 16 hete halmozódik az Ötöslottó várható főnyereménye; ezen a játékhéten már 1 milliárd 771 millió forintot ér a telitalálat. A gigászi főnyeremény miatt természetesen egyre nagyobb a játékkedv; a Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint a múlt héten már több mint 4,5 millió alapjátékot adtak fel.

A legtöbben persze még mindig valamelyik lottózóban adják fel szelvényüket, de egyre többen akadnak, akik valamelyik interaktív megoldást választják. "Az árbevétel túlnyomó része még a hagyományos, terminálos értékesítésből származik, de az internetes, telefonos, SMS-es, és az ATM-es játékokat tartalmazó szektor aránya is egyenletes növekedést mutat. Míg 2008-ban mindössze 1,6 százalék volt ennek a szektornak a részaránya, addig a tavalyi évben már közel 5 százalék, és a jövőben az arány további emelkedésére számítunk. Jótékony hatással van ugyanis a szektor eredményére az Okoslottó okostelefon alkalmazás: az SMS fogadásokon belül dinamikusan növekszik az alkalmazásból érkező SMS-ek száma (jelenleg a teljes SMS-forgalom több mint 15 százaléka)" - tudtuk meg a szerencsejáték Zrt.-től.

Míg az Ötöslottón jellemzően csak a hosszú halmozódási időszakokban nő a játékkedv, addig az online sportfogadás Magyarországon és az egész világon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Szerencsejáték Zrt játékainál is érezhető ez a növekvő tendencia, az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés a sportfogadás iránt. Ezzel összhangban a társaság tavaly indított sportfogadási rendszere, a Tippmixpro (az egyetlen engedéllyel rendelkező online sportfogadási oldal hazánkban - a szerk.) is hasít. "A Tippmixpro.hu oldal népszerűsége egyre emelkedik, a vb-nek köszönhetően az átlagos napi játékosszám kb. 50 százalékkal magasabb, mint a 2014-es átlag" - tették hozzá a játékszervezők.

Bár már így is jókora az érdeklődés a legális sportfogadás iránt, vélhetően újabb lökést adhat majd a szolgáltatásnak, hogy elkezdték blokkolni az engedély nélkül működő online szerencsejáték-oldalakat. Nemrég látott napvilágot, miszerint a NAV Szerencsejáték-felügyelete már több ismert oldalt tett elérhetetlenné; ilyen többek között a "bet-at-home.com", a "betclic.com", a "hu.sportingbet.com, és a "hu.unibet.com oldal" is. Mivel a blokkolási folyamat több lépcsőből áll, ezért a közeljövőben további oldalak állhatnak le Magyarországon.

A fogadási kedvet azonban nem lehet ilyen módon blokkolni, így a Szerencsejáték Zrt., mint koncesszióbirtokos hamarosan nagyszámú játékost "igazolhat". Ez pedig nem kevést pénzt jelent; az European Lotteries (EL) - az európai állami szerencsejáték szervező társaságokat tömörítő érdekvédelmi szervezet - kutatása szerint az engedéllyel nem rendelkező internetes fogadóirodák összes európai árbevétele megközelíti a 42 milliárd eurót.

Itt a kiskapu?

A koncessziós, a szerencsejáték- valamint a sporttörvény módosításával könnyítette meg a távszerencsejáték szervezését a parlament, amitől az állami bevételek növekedését várják. A koncessziós törvény immár a külföldi cégeket is beengedi a távszerencsejáték-szervezési piacra, ha megfelelnek a magyar jogszabályoknak és megbízhatónak minősülnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ennek feltétele, hogy valamennyi, az állami adóhatóság által nyilvántartott, 500 ezer forintot meghaladó közteherre vonatkozó bevallási és fizetési kötelezettségének eleget tett, és ilyen kötelezettsége teljesítésével egyszer sem esett 90 napot meghaladó késedelembe. Feltétel még, hogy egyik bankszámláján sem volt 500 ezer forintot meghaladó azonnali beszedési megbízás a NAV részéről, illetve működése során nem indult ellene 500 ezer forintnál nagyobb értékű végrehajtási eljárás.

További feltétel, hogy a működése során - azzal összefüggésben - nem történt olyan jogsértés, amely miatt esetenként 5 millió forintot meghaladó bírsággal sújtották volna. Az engedélyt kiadó államban legalább három éven keresztül szervezett távszerencsejátékot, továbbá a játékosok személyazonosságának megállapítására, valamint az ahhoz kapcsolódó adatkezelésre vonatkozó szabályokat maradéktalanul betartotta.

A koncessziós törvény módosítása kimondja: a koncessziós díj csak akkor emelhető, ha annak feltételei szerepeltek a szerződésben. A koncessziós díjat eddig kötelezően kellett emelni az infláció mértékével. A módosítás ezt kizárja akkor, ha a jogszabályi minimum felett vállalta valaki a koncessziós díj fizetését.

A törvény a távszerencsejáték adóját a tiszta játékbevétel 20 százalékáról 15 százalékára csökkentette. A felügyeleti díj felső limitje pedig 50 millióról 10 millió forintra csökken. Végül a sporttörvény kiegészült azzal, hogy a távszerencsejáték adójának a meghatározott része is - a Magyar Labdarúgó Szövetség útján - a labdarúgásra fordítandó. A meghatározott rész a sorsolásos játéknál 12 százalék, míg a bukmékerinél 50 százalék.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem