16 °C Budapest

Posták és takarékok zárhatnak be 2014-ben: sokan állás nélkül maradhatnak

Pénzcentrum
2013. december 18. 08:31

A Népszabadság szerint várhatóan 2014 első felében "összebútorozik" a takarékszövetkezetekkel a Magyar Posta. A napilap feltételezése szerint így a feladat nélkül maradó dolgozókra felmondólevél, a legkisebb településeken élőkre pedig intézménybezárások várhatnak.

A napilap úgy tudja, az állami posta már foglalkozik a költségcsökkentést szolgáló összevonások előkészítésével. Az átalakításra viszont vélhetően addig még várni kell, amíg le nem zárul a takarékszövetkezetek 25 százalék mínusz egy szavazat mértékű tulajdonszerzése a Magyar Postában.

Amennyiben elindul a szolgáltatók hálózatainak összevonása, a takarékszövetkezetektől saját banki szolgáltatásaikban jártas szakemberek érkezhetnek a közös hivatalokba és vehetik kézbe a munkát. A feladat nélkül maradó dolgozókra így vélhetően felmondólevél várhat.

De a posta és a takarékszövetkezetek összeköltözését az ügyfelek is megérezhetik majd, főként a kisebb településeken, ahol feltehetőleg meg kell barátkozni a 2010 előtti időket idéző hivatalbezárások lehetőségével. A naplap szerint vagy a takarékszövetkezet, vagy a posta csukhat majd be, vélhetően a rosszabb állapotban lévőre kerülhet lakat. Azt egyelőre nem tudni, hány települést és hány dolgozót érint az átszervezés.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18