17 °C Budapest

Posták és takarékok zárhatnak be 2014-ben: sokan állás nélkül maradhatnak

Pénzcentrum
2013. december 18. 08:31

A Népszabadság szerint várhatóan 2014 első felében "összebútorozik" a takarékszövetkezetekkel a Magyar Posta. A napilap feltételezése szerint így a feladat nélkül maradó dolgozókra felmondólevél, a legkisebb településeken élőkre pedig intézménybezárások várhatnak.

A napilap úgy tudja, az állami posta már foglalkozik a költségcsökkentést szolgáló összevonások előkészítésével. Az átalakításra viszont vélhetően addig még várni kell, amíg le nem zárul a takarékszövetkezetek 25 százalék mínusz egy szavazat mértékű tulajdonszerzése a Magyar Postában.

Amennyiben elindul a szolgáltatók hálózatainak összevonása, a takarékszövetkezetektől saját banki szolgáltatásaikban jártas szakemberek érkezhetnek a közös hivatalokba és vehetik kézbe a munkát. A feladat nélkül maradó dolgozókra így vélhetően felmondólevél várhat.

De a posta és a takarékszövetkezetek összeköltözését az ügyfelek is megérezhetik majd, főként a kisebb településeken, ahol feltehetőleg meg kell barátkozni a 2010 előtti időket idéző hivatalbezárások lehetőségével. A naplap szerint vagy a takarékszövetkezet, vagy a posta csukhat majd be, vélhetően a rosszabb állapotban lévőre kerülhet lakat. Azt egyelőre nem tudni, hány települést és hány dolgozót érint az átszervezés.

 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?