24 °C Budapest

Majdnem elbukta nyertes lottószelvényét a magyar nyugdíjas

Pénzcentrum
2013. szeptember 7. 13:01

Kétszer is szerencséje volt annak a magyar kisnyugdíjasnak, aki majdnem lecsúszott a Hatoslottó főnyereményéről.

Legendaként terjed a Szerencsejáték Zrt.-nél annak az idős hölgynek az esete, aki majdnem lecsúszott a Hatoslottó főnyereményéről. "Egyszer az utolsó pillanatban, a 89. napon jelentkezett egy Hatoslottó-nyertes. Mint ismert, a játék szabályzata szerint a sorsolást követően a nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért" - fűzte hozzá a Szerencejáték Zrt.

Ötöslottó: élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu ma este is élőben közvetíti az Ötöslottó nyerőszámainak sorsolását. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a 2 milliárd 717 millió forintos főnyereményt.

"Amikor kollégáink megkérdezték az idős hölgyet, miért várt ilyen sokáig, azt válaszolta, kétszer volt szerencséje: egyszer, amikor megjátszotta a 6 nyerőszámot, másodszor pedig, amikor a 89. napon megtalálta az igazolószelvényét" - tudtuk meg a szervezőktől.

Tavaly 1,3 milliárd forint nem kellett senkinek!

A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött korábbi tájékoztatása szerint általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, az át nem vett nagynyeremény meglehetősen ritka - bár fordult már elő ilyen is. Évekkel ezelőtt történt meg például, hogy 430 millió forintért nem jelentkezett egy Ötöslottó-nyertes. Amennyiben a 2012-es statisztikákat nézzük kiderül, hogy tavaly 112 milliárd forint nyeremény kifizetése mellett, 1,3 milliárd forintnyi nyereményért nem jelentkeztek a játékosok. A legnagyobb fel nem vett nyeremény tavaly 20 millió forint volt.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15