29 °C Budapest

Az Ötöslottó titkai: itt dőlt el, ki nyerte az 1,2 milliárdot + fotók

Pénzcentrum
2013. március 29. 05:23

Az Ötöslottó 12. heti sorsolásán egyvalaki megütötte az 1 milliárd 200 millió forintos főnyereményt. A Pénzcentrum.hu szerkesztősége a helyszínen izgulta végig a sorsolást, bejutottunk a színfalak mögé is. Mutatjuk az Ötöslottó-sorsolás kulisszatitkait!

Izgalmas pillanatoknak lehetett szem-és fültanúja múlt szombaton a Pénzcentrum.hu. Élőben vehettünk részt a 12. heti Ötöslottó-sorsoláson, így láthattuk azt is, hogy egy szerencsés 1,2 milliárd forinttal lett gazdagabb (nyerőszámok: 1; 15; 45; 68; 70).

A lottósorsolás ugyanakkor komoly szervezés, felkészülés és csapatmunka eredményeként jön létre, a rendszer alapjait pedig szigorú szabályok és kemény biztonsági előírások működtetik. Mutatjuk az Ötöslottó-sorsolás kulisszatitkait!

(Fotó: Pénzcentrum.hu)

A különböző lottójátékok sorsolásakor/hoz használt számgolyók közjegyző által lezárt bőröndökben várják a számhúzást. Az egyes játékokhoz tartozó golyókészletekből több is rendelkezésre áll, hogy egy esetleges meghibásodás esetén azonnal folytatni lehessen a sorsolást. Ezeknek a bőröndöknek a tartalmát szintén a közjegyző ellenőrzi le, illetve esetükben bizonyos időközönként kötelezően meg is kell újítani a hitelesítést (ezt pedig a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, ill. az ún. Metrológiai Hatóság [az egyik szervezeti egység] végzi). A sorsolást megelőzően szintén a közjegyzői stáb jelenlétében történik meg a számok sorsológépekbe töltése. A Szerencsejáték Zrt. helyszínen lévő munkatársai alkotják a Sorsolási Bizottságot, ők vezénylik az egész sorsolást. Minden mozzanatot közjegyző előtt végeznek, aki az eseményeket tanúsítja.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)
(Fotó: Pénzcentrum.hu)

Jártunk a használatban lévő sorsológépek számára fenntartott raktárban is. A helyiséget riasztó, kamera és közjegyzői zár is védi, szóval nem könnyű ide bejutni. Mint azt a Szerencsejáték Zrt. munkatársaitól megtudtuk, egy-egy gép több tízmillió forintba kerül, s csak néhány vállalkozás foglalkozik gyártásukkal a világon. A használaton kívüli, vagy leselejtezett gépeket egy másik raktárban őrzik.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)
(Fotó: Pénzcentrum.hu)
(Fotó: Pénzcentrum.hu)

A sorsolás megkezdése előtt több próbasorsolást is végeznek.

Az Ötöslottó sorsolásán 25 számhúzó-jelölt is részt vesz. Közülük egy sorsolja végül az Ötöslottó nyerőszámokat, ő 1 millió forinttal lesz gazdagabb. A többi jelölt egyenként 30 ezer forintot nyer. A közönséget az élő adásra Marczali László, a Hatoslottó műsorvezetője készíti fel.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)

A Luxor sorsolását korábban rögzítik, ezt a SzerencseSzombat közönsége felvételről nézi a stúdióban, miközben a táncosok az élő adásra készülnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

                                                                                              (Fotó: Pénzcentrum.hu)

Elkezdődött az élő adás: a stúdióban 45-50 fős stáb dolgozik hétről-hétre. A zenei betéteket előre, néhány nappal korábban veszik fel.

(Fotó: Pénzcentrum.hu) 

Múlt szombaton volt ötös a lottón: egy szerencsés 1200 millió forinttal lett gazdagabb.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm