19 °C Budapest

Az Ötöslottó titkai: itt dőlt el, ki nyerte az 1,2 milliárdot + fotók

Pénzcentrum
2013. március 29. 05:23

Az Ötöslottó 12. heti sorsolásán egyvalaki megütötte az 1 milliárd 200 millió forintos főnyereményt. A Pénzcentrum.hu szerkesztősége a helyszínen izgulta végig a sorsolást, bejutottunk a színfalak mögé is. Mutatjuk az Ötöslottó-sorsolás kulisszatitkait!

Izgalmas pillanatoknak lehetett szem-és fültanúja múlt szombaton a Pénzcentrum.hu. Élőben vehettünk részt a 12. heti Ötöslottó-sorsoláson, így láthattuk azt is, hogy egy szerencsés 1,2 milliárd forinttal lett gazdagabb (nyerőszámok: 1; 15; 45; 68; 70).

A lottósorsolás ugyanakkor komoly szervezés, felkészülés és csapatmunka eredményeként jön létre, a rendszer alapjait pedig szigorú szabályok és kemény biztonsági előírások működtetik. Mutatjuk az Ötöslottó-sorsolás kulisszatitkait!

(Fotó: Pénzcentrum.hu)

A különböző lottójátékok sorsolásakor/hoz használt számgolyók közjegyző által lezárt bőröndökben várják a számhúzást. Az egyes játékokhoz tartozó golyókészletekből több is rendelkezésre áll, hogy egy esetleges meghibásodás esetén azonnal folytatni lehessen a sorsolást. Ezeknek a bőröndöknek a tartalmát szintén a közjegyző ellenőrzi le, illetve esetükben bizonyos időközönként kötelezően meg is kell újítani a hitelesítést (ezt pedig a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, ill. az ún. Metrológiai Hatóság [az egyik szervezeti egység] végzi). A sorsolást megelőzően szintén a közjegyzői stáb jelenlétében történik meg a számok sorsológépekbe töltése. A Szerencsejáték Zrt. helyszínen lévő munkatársai alkotják a Sorsolási Bizottságot, ők vezénylik az egész sorsolást. Minden mozzanatot közjegyző előtt végeznek, aki az eseményeket tanúsítja.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)
(Fotó: Pénzcentrum.hu)

Jártunk a használatban lévő sorsológépek számára fenntartott raktárban is. A helyiséget riasztó, kamera és közjegyzői zár is védi, szóval nem könnyű ide bejutni. Mint azt a Szerencsejáték Zrt. munkatársaitól megtudtuk, egy-egy gép több tízmillió forintba kerül, s csak néhány vállalkozás foglalkozik gyártásukkal a világon. A használaton kívüli, vagy leselejtezett gépeket egy másik raktárban őrzik.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)
(Fotó: Pénzcentrum.hu)
(Fotó: Pénzcentrum.hu)

A sorsolás megkezdése előtt több próbasorsolást is végeznek.

Az Ötöslottó sorsolásán 25 számhúzó-jelölt is részt vesz. Közülük egy sorsolja végül az Ötöslottó nyerőszámokat, ő 1 millió forinttal lesz gazdagabb. A többi jelölt egyenként 30 ezer forintot nyer. A közönséget az élő adásra Marczali László, a Hatoslottó műsorvezetője készíti fel.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)

A Luxor sorsolását korábban rögzítik, ezt a SzerencseSzombat közönsége felvételről nézi a stúdióban, miközben a táncosok az élő adásra készülnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


                                                                                              (Fotó: Pénzcentrum.hu)

Elkezdődött az élő adás: a stúdióban 45-50 fős stáb dolgozik hétről-hétre. A zenei betéteket előre, néhány nappal korábban veszik fel.

(Fotó: Pénzcentrum.hu) 

Múlt szombaton volt ötös a lottón: egy szerencsés 1200 millió forinttal lett gazdagabb.

(Fotó: Pénzcentrum.hu)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?