Újabb multi hozhat milliárdokat a legszerencsésebb magyaroknak

Pénzcentrum
2013. március 20. 14:31

A jövőben akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, amennyiben elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő friss költségvetési bizottsági módosító javaslatot. Természetesen a külhoni, hatalmas főnyereményekkel kecsegtető játékok forgalmazásáról, mint koncesszióbirtokos a Szerencsejáték Zrt. dönt. A nemzetközi lottójátékokon, mint például az eurólottón rendszerint a hazai főnyeremények sokszorosa keresi gazdáját.

Friss! Megszólalt a Szerencsejáték Zrt.
"A módosítási indítvány szövegét vizsgáljuk, konkrétumokat a jogerőre emelkedő szöveg ismeretében tudunk csak megállapítani" - tudattal a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Szerencsejáték Zrt.

A parlamenti testület szerdán módosító indítványokat nyújtott be az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködést szabályozó törvényjavaslathoz, amely egyéb jogszabályokat is módosít. Pősze Lajos, a költségvetési bizottság független tagja, a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója kérdésére a kormány képviselője elmondta, hogy az eurólottó adója megegyezik a belföldi hasonló szerencsejáték adójával. Amennyiben tehát elfogadják a javaslatot, megnyílik az elvi lehetőség a nemzetközi szerencsejátékok hazai forgalmazására. A bevezetésekről azonban, mint koncesszióbirtokos továbbra is kizárólag a Szerencsejáték Zrt. dönthet majd. A szerencsejáték törvény módosításával az állami szerencsejáték szervezőnek tehát lehetősége nyílik majd nemzetközi szervezésű számsorsjátékban és totalizatőri fogadásban részt venni.

Egy esetleges új játék bevezetése ugyanakkor számos tényező kérdése. Elképzelhető ugyanis, hogy a hatalmas főnyereménnyel csábító nemzetközi lottójátékok elszipkáznák a már jól bejáratott hazai lottójátékok játékosállományát. Jelenleg 25, 5 millió euró, vagyis közel 8 milliárd forint keresi a gazdáját például az "EuroLotton". Ez hazai viszonylatban majdnem duplája a valaha volt legmagasabb lottónyereménynek. A hatalmas nemzetközi nyeremények viszont sokak számára csábítóbbak lehetnek, főként, hogy halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Tehát, ha el is fogadják a javaslatot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy másnap már az újságárusok tömve lesznek a különböző nemzetközi szerencsejátékok fogadószelvényeivel. Egy esetleges bevezetést vélhetően átfogó piackutatás, gazdaságossági elemzés előz majd meg a Szerencsejáték Zrt. részéről.

A korábban is említett "EuroLotto" mellett a legsikeresebb szerencsejátékok az európai piacon jelenleg az "Euro-Millions", melynek most várható főnyereménye 80 millió font (28,48 milliárd forint) felett van, illetve az "Euro Jackpot", melynél 29 millió eurót (8,8 milliárd forint) ér jelenleg a telitalálat. A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint azonban egyelőre kizárólag az eurólottó honlapja érhető el magyar nyelven. Bár nagy kérdés, hogy a Szerencsejáték Zrt. végül zöld utat ad-e majd a bevezetéseknek, ugyanakkor az indítvány lehetővé teheti, hogy magyar állampolgárok külföldön vásárolt szelvénnyel már a törvény hatályba lépése után részt tudjanak venni a sorsolásokon.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm