31 °C Budapest

Egerek, patkányok szaladgáltak a húsüzemben? Újabb botrány + Videó

Pénzcentrum
2013. március 27. 17:28

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága ellenőrzést tartott egy Heves megyei húskészítmény előállító és zsírkészítő üzemben. A vizsgálat mérlege: 10 tonna lefoglalt termék és a tevékenység azonnali felfüggesztése.


Az üzem hosszabb szünetelést követően januárban kezdte meg ismét működését. Ennek ellenére többféle lejárt minőség-megőrzési idejű (8 féle, összesen mintegy 33 kg mennyiségben, több mint egy éve lejárt) fűszert és egyéb adalékanyagot, a zsírcsomagoló helyiségben pedig a kereskedelemből visszáruként beszállított zsírt találtak az ellenőrök. Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett (méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra), takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok. A félkész- és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták.Az eljárás során közel 10 tonna termék forgalmazását tiltották meg, az üzem tevékenységét pedig azonnali hatállyal felfüggesztette az országos hatáskörrel működő hatóság.

Az ellenőrzés során az üzembe érkezett a Heves Megyei Kormányhivatal járási főállatorvosa is, aki a fellelt hiányosságok ismeretében - a NÉBIH hivatalos tájékoztatása mellett - az eljárást a továbbiakban lefolytatja,. A működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt, vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható. A bírság megállapítása folyamatban.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem