19 °C Budapest

Egerek, patkányok szaladgáltak a húsüzemben? Újabb botrány + Videó

Pénzcentrum
2013. március 27. 17:28

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága ellenőrzést tartott egy Heves megyei húskészítmény előállító és zsírkészítő üzemben. A vizsgálat mérlege: 10 tonna lefoglalt termék és a tevékenység azonnali felfüggesztése.


Az üzem hosszabb szünetelést követően januárban kezdte meg ismét működését. Ennek ellenére többféle lejárt minőség-megőrzési idejű (8 féle, összesen mintegy 33 kg mennyiségben, több mint egy éve lejárt) fűszert és egyéb adalékanyagot, a zsírcsomagoló helyiségben pedig a kereskedelemből visszáruként beszállított zsírt találtak az ellenőrök. Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett (méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra), takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok. A félkész- és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták.Az eljárás során közel 10 tonna termék forgalmazását tiltották meg, az üzem tevékenységét pedig azonnali hatállyal felfüggesztette az országos hatáskörrel működő hatóság.

Az ellenőrzés során az üzembe érkezett a Heves Megyei Kormányhivatal járási főállatorvosa is, aki a fellelt hiányosságok ismeretében - a NÉBIH hivatalos tájékoztatása mellett - az eljárást a továbbiakban lefolytatja,. A működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt, vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható. A bírság megállapítása folyamatban.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33