16 °C Budapest

Egerek, patkányok szaladgáltak a húsüzemben? Újabb botrány + Videó

Pénzcentrum
2013. március 27. 17:28

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága ellenőrzést tartott egy Heves megyei húskészítmény előállító és zsírkészítő üzemben. A vizsgálat mérlege: 10 tonna lefoglalt termék és a tevékenység azonnali felfüggesztése.


Az üzem hosszabb szünetelést követően januárban kezdte meg ismét működését. Ennek ellenére többféle lejárt minőség-megőrzési idejű (8 féle, összesen mintegy 33 kg mennyiségben, több mint egy éve lejárt) fűszert és egyéb adalékanyagot, a zsírcsomagoló helyiségben pedig a kereskedelemből visszáruként beszállított zsírt találtak az ellenőrök. Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett (méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra), takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok. A félkész- és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták.Az eljárás során közel 10 tonna termék forgalmazását tiltották meg, az üzem tevékenységét pedig azonnali hatállyal felfüggesztette az országos hatáskörrel működő hatóság.

Az ellenőrzés során az üzembe érkezett a Heves Megyei Kormányhivatal járási főállatorvosa is, aki a fellelt hiányosságok ismeretében - a NÉBIH hivatalos tájékoztatása mellett - az eljárást a továbbiakban lefolytatja,. A működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt, vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható. A bírság megállapítása folyamatban.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?