7 °C Budapest

OTP gyorshír! Sürgős információ az ügyfeleknek

Pénzcentrum
2012. november 5. 13:42

Nem működik az OTP netbankja - tájékoztatott a pénzintézet hétfőn délután, Facebook-oldalán. Több kommentelő ugyanakkor arról számol be, hogy már délelőtt is akadozott a rendszer.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

FRISS! Az OTPdirekt nyitólapján az alábbi tájékoztatást tették közzé: "Tájékoztatjuk, hogy az internetbankban a hosszú hétvége során megadott és rendszerünkben tárolt megbízások feldolgozása november 5-én nem történt meg teljes körűen. A hétfőn fel nem dolgozott tételeket bankunk november 6-án reggel feldolgozta.
Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézését kérjük."

A Facebookon hétfőn este megjelent tájékoztatás szerint az OTP internetbanki belépéskor és a tranzakciók jóváhagyásakor küldött, úgynevezett Mobil Aláírás SMS-ek havi 10 darabszámot meghaladó üzenetei után sem számít fel fizetendő díjat, ezek az üzenetek ingyenesek.

Mint arról beszámoltunk, az OTP hétfőn délután fél 2 előtt pár perccel tette ki Facbook-oldalára a figyelmeztetést, amely szerint technikai probléma miatt jelenleg nem lehetséges az OTPdirekt internetbankba bejelentkezni, illetve aktív tranzakciókat végrehajtani.

 Ezt olvastad már?Ezt neked Matolcsy új adója: 2013 legolcsóbb bankszámlái

Mint írták, a hiba elhárításán munkatársaik dolgoznak, az okozott kellemetlenségért elnézést kérnek. Értesítik ügyfeleiket, amint a szolgáltatás újra zavartalanul elérhető lesz.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A bank facebook oldalán több ügyfél is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a törlesztőrészletét nem tudja időben befizetni. Az OTP bank arról tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t, hogy amennyiben a technikai problémából bármely ügyfélnek kára származik, azt a bank bejelentést követően kivizsgálja.

A legnagyobb magyar bank netbanki felülete több alkalommal is akadozott az elmúlt hónapokban. Hasonló figyelmeztetést tett közzé az OTP szeptember közepén és július elején is. Legutóbb október 25-én és október 29-én volt karbantartás miatt előre tervezett és bejelentett technikai leállás, ekkor néhány óráig több más szolgáltatás (például készpénzfelvétel, kártyás fizetés) sem működött.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06