2 °C Budapest

Csütörtökön érdemes bevásárolni: akciók, kedvezmények várnak

Pénzcentrum
2012. november 5. 11:22

Idén november 8-án, csütörtökön rendezik meg az internetes vásárlás napját. A több száz webshop részvételével zajló esemény jelentős kedvezményeket kínál az online vásárlóknak. A felmérések szerint még mindig bizalmatlanok vagyunk a netes vásárlással szemben.

Mint azt a DotcommerceDay szervezői az esemény honlapján található közleményükben is írják, az internetes vásárlás napja nem csupán egy egy napig tartó akció több száz webshop részvételével, hanem egy mozgalom is, amelynek célja megismertetni az internetezőkkel az online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését hazánkban.

2011-ben az első rendezvény mögé felsorakozott szinte a teljes e-commerce iparág: egy napig közel 400 webshop kínált egyedi kedvezményeket, köztük a Bookline, az Extreme Digital, a T-Mobile, a Praktiker, a Netpincér és az easyJet.

A rendezvényhez a webshopok ingyen csatlakozhatnak. A részvétel feltétele mindössze annyi, hogy ezen a napon valami olyan egyedi akciót, kedvezményt nyújtsanak a vásárlóknak, amit más napon nem. A legtöbben árengedménnyel, ingyen házhozszállítással, kettőt fizet, hármat kap típusú akciókkal vagy a vásárlás mellé adott ajándékkal csábítják a vevőket a hagyományos vásárlásnál jóval kényelmesebb, gyorsabb és néhány kattintással máris összehasonlítható árakat biztosító internetes vásárlásra.

Az esemény azt a célt is szolgálja, hogy a karácsonyi szezon előtt felpörgesse a netes vásárlást. Felmérések szerint tavaly az interneten vásárolt karácsonyi ajándékok közül a mobiltelefon volt a legnépszerűbb, melyet az LCD és plazma TV-k, és a notebookok követtek a dobogón. Ezeket a termékkategóriákat a digitális fényképezők, a táblagépek és a játékkonzolok követték.


Komoly kedvezmények

Az akcióban szereplő egyik legnagyobb név a Shopline: Magyarország egyik legnépszerűbb webshopjában az új könyvek, hangoskönyvek és térképek csütörtökön 20% kedvezménnyel kaphatók, a kijelölt idegen nyelvű könyvek pedig 10 százalékkal kevesebbért vihetőek el. A Shopline kínálatának számos más termékét is jóval olcsóbban vásárolhatjuk meg: a kijelölt lakberendezési, drogéria- és gourmet-termékeket 10, a filmeket 10-15, míg az akciós zenei kiadványokat 15% kedvezménnyel kínálják. Ráadásul ezen napon minden Disney-plüssjáték 20 százalékkal kedvezőbb áron vásárolható meg.

A Praktiker barkácslánc november 8. és 15. között házhoz szállítással megrendelt termékekre 15% kedvezményt biztosít. Mint azt Sáfrány Katalin, az áruházlánc marketing és online szolgáltatások vezetője elmondta, a tavalyi évben egyértelmű sikerként könyvelte el a kampányt, jelentős forgalmi növekedést értek el az egyhetesre kitolt kampányidőszak alatt. Az online rendelt és személyesen az áruházakban átvett forgalom csaknem 10-szer akkora volt, mint az egy hónappal korábbi bázisadat.

Még óvatosak vagyunk a netes vásárlásnál

Az európai átlagnál sokkal bizalmatlanabbak a magyarok az internetes vásárlással szemben: a fogyasztók mindössze 54 százaléka tervezi, hogy online vásárol valamilyen árucikket vagy szolgáltatást - derült ki a Nielsen nyár végén közzétett felméréséből. Ráadásul nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is az interneten keresztüli vásárlási kedv; két évvel ezelőtt még a megkérdezettek 66 százaléka nyilatkozott úgy, hogy tervez online vásárlást.

Ennek legfőbb  oka, hogy a magyarok jelentős része még mindig kételkedik abban, hogy az internetes fizetési rendszer bizalmasan kezeli a bankkártya-adataikat. Noha egy honlapról első ránézésre nem egyszerű megállapítani, hogy átverős-e vagy sem, lenyúlja-e a pénzünket, vagy meg akarja szerezni a kártyánk adatait, megfelelő körültekintéssel ki lehet szűrni az árulkodó jeleket.

A magyarországi internetes vásárlási oldalak esetében általában nem közvetlenül a kereskedőnek kell fizetni, hanem az ügyfelet átirányítják valamely bank fizető oldalára. Amellett, hogy a bankok fizetési rendszere adatbiztonsági szempontból sokkal megbízhatóbb, a kereskedő nem fér hozzá a személyes adatainkhoz és a kártyabirtokos azonosítását szolgáló ellenőrző kódhoz sem.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?