Érdekes reklám: lehet, mégsem éri meg az új iPhone?

Pénzcentrum
2012. szeptember 18. 08:35

Új fordulatot vett az amerikai bíróság által kiszabott egymilliárd dolláros bírság óta igencsak elmérgesedett konfliktus az Apple és a Samsung között. A dél-koreai cég most új frontot nyitott, és újsághirdetésekben indított kommunikációs offenzívát. A célpont az Apple most bejelentett telefonja, az iPhone 5 - írja az Index.

A Samsung egy sor amerikai lapban jelentetett meg hétfőtől kezdve egész oldalas hirdetéseket, amelyekben az iPhone 5-öt a saját csúcstelefonjával, a nyár elején megjelent Galaxy S3-mal hasonlítja össze. A meccset természetesen a Samsung készüléke nyeri, és a reklám nem is hazudik, a fontosabb technikai részletekben valóban erősebb az S3, nagyobb a memóriája, jobb a felbontása, tovább bírja az akkuja, és így tovább.

Az adatok összemérése után hosszan sorolja a hirdetés az S3 olyan funkcióit, amiket az iPhone hírből sem ismer. A reklámszlogen ("It doesn't take a genius") kétértelműen utal arra, hogy az új iPhone nem valami zseniális termék, illetve arra, hogy nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy az ember lássa, melyik telefon a nagyobb durranás. Sőt, odaszúr egyet az Apple-boltok géniusznak nevezett szaktanácsadóinak is, arra célozva, hogy az S3 eladásához nem kellenek pszichológiai trükkökkel operáló, speciálisan kiképzett eladók.

A hirdetés komoly indulatokat váltott ki a rajongók között, az Apple-drukkerek azzal érvelnek, hogy kit érdekelnek a számok, a felhasználói élmény a lényeg, és egyébként is kicsinyes bosszú ez a dél-koreaiaktól, mert a bíróság megállapította hogy az Apple ötleteit lopták el a Galaxy-sorozat fejlesztésekor. A Samsung pártján állók szerint viszont itt a bizonyíték arra, hogy az iPhone 5 még arra sem elég jó, hogy a Galaxy S3 klónja legyen, nem hogy fordítva.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem