-1 °C Budapest

Újabb rossz hír: drágul a sör

Pénzcentrum
2012. április 25. 14:02

Több sörmárkát is érint a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. bejelentése, miszerint a gazdasági és politikai környezet miatt növelniük kell termékeik végfelhasználói árait. Az áremelés elsődleges okai között az áfaemelést, a chipsadót és a munkáltatói terhek növekedését nevezi meg a cég.

A vállalat továbbra is mindent alárendel annak, hogy a fogyasztók ízlését tökéletesen kiszolgálja és értéket hozzon létre a piacon. Azonban a söriparnak egyre növekvő előállítási költségekkel kell számolnia, emellett ez év elején bevezették az ízesített sörökre kirótt úgynevezett "chipsadót". A helyi adók is jelentősen növekedtek, valamint az ÁFA a korábbi 25%-ról 27%-ra emelkedett, és ma már jelentős emeléssel kell számolni az alkalmazottak után fizetendő költségeknél is. Mindezek sajnos nagyon erőteljes nyomást gyakorolnak a teljes iparágra és ilyen körülmények között nagyon nehéz ugyanazt a minőséget produkálni a fogyasztói árak emelése nélkül.

"Nagyon sajnáljuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban korrigálni kell az árainkat és a jelentősen megemelkedett előállítási költségek egy részét vásárlóinkra kell terhelnünk. Mindezt azért tesszük, hogy a piacon továbbra is ugyanazt a minőséget tudjuk biztosítani fogyasztóinak." - tette hozzá Oladele Ajayi a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója.

Pénzcentrum vélemény
A nagy nyári sportesemények kiemelten fontosak sör-értékesítési szempontból. Idén ráadásul két ilyen kiemelt esemény is lesz, a labdarúgó EB és az olimpia. Jellemző, hogy hasonló eseményekhez kapcsolódóan komoly akciókkal jelentkeznek a gyártók és az üzletláncok, ilyenkor sokkal erősebb a piaci verseny is, így elképzelhető, hogy idén csak a nyári szezont követően veszik észre a magyar fogyasztók az áremelkedéseket.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19