17 °C Budapest

2,7 milliárdos főnyeremény az Ötösön! Mutatjuk a nyerőszámokat

Pénzcentrum
2012. április 21. 15:02

Egyre nő az Ötöslottó főnyereménye: 21 heti halmozódás után ezen a héten minden idők negyedik legnagyobb nyereménye - 2 milliárd 730 millió forint - a jackpot összege.

Élőben közvetítjük a sorsolást
A Pénzcentrum.hu élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását, szombat este 19 órától. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas nyereményt. A Hatoslottó főnyereménye 1 milliárd forint fölött jár: ezt a sorsolást is közvetítjük, vasárnap 16 órától. Nyerőszámokért kattints ide!


A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint hétről hétre egyre több szelvénnyel próbálnak szerencsét a játékosaok. Az elmúlt héten például több mint hat és fél millió játékot vásároltak (egy "átlagos" héten ennek alig több mint a felével számolhatnak). Minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Nem volt ez véletlen: a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt.

Az Ötöslottó történetében eddig összesen 449 telitalálatos szelvény született. Ha ma gazdára talál a 450., a szerencsés nyertes 2 milliárd 730 millió forintot tehet zsebre (vagyis utalja a Szerencsejáték Zrt. az általa megadott bankszámlákra).


Az Ötöslottó 55 éves történelme során 449 telitalálat született. A öttalálatosokban leggazdagabb sorsolásként az 1991. évi 21. heti sorsolást könyvelhetjük el, mely 13 db telitalálatot eredményezett. A dobogó második és harmadik helyezettje is említésre méltó (nincs is nagy különbség köztük): 3,4 és 3,5 milliárd forintról van szó.

Amennyiben ezen a héten egy szelvényen jelölik meg mind az öt nyertes számot, a főnyeremény a negyedik legnagyobbként kerül be krónikánkba.

Mire lehet költeni 2,7 milliárdot?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum.hu pénteki cikkében azt vizsgálta, mi mindent vehet meg a szerencsés nyertes (feltéve hogy egy telitalálat születik) 2,7 milliárd forintból. Az újdonsült milliárdos például 11 évet tölthetne a Seychelle-szigeteken, paradicsomi körülmények között, 1350 Föld körüli utazásra fizethetne be, vásárolhatna luxusingatlanokat Pesten és Budán, elszórhatná pénzét 300 milliós Bugatti Veyron sportautókra. Azzal sem jár rosszul, ha csak a bankban hagyja, hiszen egy ekkora összeg heti kamata is 3-4 millió forint.

Az új magyar milliárdos élete: luxus minden mennyiségben - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30