0 °C Budapest

Itt a legújabb magyar élelmiszerbotrány: a vágóhíd titkai

Pénzcentrum
2012. április 18. 10:04

Tiltott tevékenységből származó, valamint más üzemek címkéjével jelölt termékeket is találtak 2012. április 6-án a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei egy csabacsűdi vállalkozónál - tájékoztattta a Pénzcentrum.hu-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hatóság munkatársai - az illetékes rendőrkapitányság bevonásával - a vállalkozó lakóhelyén, valamint, a kizárólag sertés vágásra engedélyezett, vágóhídon egyaránt végeztek ellenőrzéseket.

A vágóhíd ellenőrzése során a szakemberek az élelmiszerbiztonságra vonatkozó szabálytalanságokon túl - takarítatlanság, kártevők elleni védekezés hiányosságai, pergő, hiányos falburkolatok - a működési engedélyben nem szereplő, tehát tiltott tevékenység végzéséből származó termékeket (jelöletlen, darabolt, fagyasztott húsrészek; belsőségek; tisztított sózott sertés bél) is találtak az üzem különböző helyiségeiben. A vállalkozó lakóhelyének ellenőrzése során további tiltott tevékenységből származó termékek kerültek elő, amelyek más üzemek címkéjével voltak ellátva.

A hatóság a tiltott tevékenységből származó termékeket lefoglalta és elrendelte azok megsemmisítését, a vágóhíd működését pedig felfüggesztette. A bírság kiszabása folyamatban van.

KATTINTS! Egérürülék is volt a magyar húsüzemben: döbbenetes fotók

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?