15 °C Budapest

Van remény a legendás üzletlánc megmentésére

MTI
2012. április 11. 12:10

Egyetlen komoly ajánlattevő maradt versenyben a tönkrement Schlecker német drogérialáncért a Der Spiegel értesülése szerint: a szlovák Penta Investment pénzügyi csoport.

A lap szerint egyelőre sem a vételár, sem a beruházásokra szánt összeg nagysága nem ismert. Annyit lehet tudni, hogy a 3 ezer üzlet korszerűsítésére egyenként 30 ezer eurót kellene költeni, ami önmagában 90 millió euró.

A Penta terveiről azt tudható, hogy nem kíván a továbbiakban együttműködni a Schlecker örökösökkel, akik egy befektetési partnert kerestek, hogy családi tulajdonban tudják tartani a céget. Mindamellett a Penta egy szimbolikus részesdést elképzelhetőnek tart a testvérek számára.

A Schlecker idén februárban került végveszélybe, amikor a cég bejelentette: Németországban elbocsátja csaknem 12 ezer dolgozóját és bezárja 2.400 üzletét. Az 50 éve családi vállalkozásként indult cég fénykorában több mint 10 ezer üzletet működtetett Németországban. A vállalat 2006 óta veszteséges, csak tavaly bő ezer boltot kellett bezárnia, éves vesztesége pedig 200 millió euró volt.

A drogérialánc 2006 elején jelent meg a magyar kiskereskedelemben, 2010 végén pedig úgy döntött, kivonul a piacról.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm