23 °C Budapest

Bedőltek a Schlecker drogériák, kivonul a cég Magyarországról

Pénzcentrum
2010. december 7. 08:32

Bezárja magyarországi üzleteit a 2006 óta hazánkban működő drogérialánc a Schlecker. A bejelentést a cégcsoport néhány napja közölte beszállítóival, de a folyamat végleges lezárása még heteket vehet igénybe. - írja a Napi Gazdaság.

A piac négy évvel ezelőtt még nagyon tartott az akkor hazánkba költöző drogérialánctól, ám az utóbbi két évben kiderült, hogy a magyar piac éllovasait, a dm-et valamint a Rossmann-t aligha tudja megverni. Piaci elemzők szerint a franchise hálózat puritán alapkoncepciója nem vonzotta a magyar vásárlókat.

A kivonulás egyértelműnek tűnik, ezt igazolja az is, hogy a német tulajdonú Schlecker hivatalos honlapján a felhasználók már nem érhetik el a magyar nyelvű információs oldalt.

Azt, hogy az itthon 22 (ebből Budapesten 12) üzletet működtető üzletlánc maradék árukészletével illetve ingatlanjainak bérleti jogával mi lesz, még egyelőre nem lehet tudni.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?