Aquincum Központ: budai gigapláza, 55 ezer négyzetméteren

MTI
2012. március 2. 18:39

Eddig öt bevásárlóközpont fejlesztésébe több mint 500 millió eurót invesztált Magyarországon a német családi tulajdonban lévő ECE és partnerei - mondta Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója. A cég egy óbudai ingatlanfejlesztés kapcsán még az első félévben felmentést kér az úgynevezett plázastop alól.

A további magyarországi befektetésekkel kapcsolatban az ügyvezető megerősítette, hogy "AQUINCUM Központ" munkanévvel az ECE egy új projektet tervez Óbudán, a Szentendrei és Bogdáni út kereszteződésénél. A megkérdezett potenciális nagybérlők első visszajelzése pozitív volt - közölte az ügyvezető, hozzáfűzve: ennél több még nem történt.

A 3,5 hektáros területen három független épület létesülne, ezekben mindösszesen 55 ezer négyzetméter lenne a bérbe adható terület, beleértve az irodai, valamint a szolgáltató, kereskedelmi és szórakoztató célú területeket is. Miután a telek szélén áll meg a HÉV, P+R parkolók - illetve kerékpártárolók - is épülnének, a három épületben összesen 1700 autó elhelyezésére. A teljes projekt becsült költsége meghaladja a 150 millió eurót.

A projektet a III. kerületi önkormányzat is támogatja és a területre vonatkozó szabályozási tervet is elfogadta. Következő lépésként a fejlesztő a plázastop alóli felmentésért folyamodik a kijelölt minisztériumi bizottsághoz. Az építkezés akkor kezdhető meg jövőre, ha a felmentést az ECE megkapja és minden egyéb engedély is rendelkezésre áll.

Legjobb esetben 2015/2016-ban nyithat meg az épületegyüttes a nagyközönség számára - mondta az ügyvezető igazgató, hangsúlyozva, hogy az új fejlesztés az ECE Magyarország iránti bizalmát fejezi ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?