Vége: felszámolják a magyar üzletláncot

Pénzcentrum
2012. február 27. 17:02

Hétfőn elrendelte a fővárosi törvényszék a Tom Tailor magyarországi cégének felszámolását.

A Tom Tailor magyar cégét 1996 őszén jegyezték be a cégnyilvántartásba, a cégnél 2010 novemberében indult végelszámolás.

A társaságnál tavaly öt adóhivatali és bírósági végrehajtás indult, ezek közül a márciusban a pécsi munkaügyi bíróság, júniusban az észak-budapesti adóhivatali igazgatóság, valamint novemberben a fővárosi bíróság által indított ügyek egyelőre nem zárultak le.

A cég a 2010-es üzleti eredményeit nem tette közzé, 2009-ben 626 milliós árbevétellel és 233 milliós veszteséggel zárt, 2008-ban még 745 millió volt a bevétele, és még nyereséges volt, ha csak enyhén is: adózott eredménye csak 717 ezer forintra rúgott. A társaság saját tőkéje 2009 végén mínusz 117 millió forint volt, kötelezettségei meghaladták a 350 millió forintot.

Az utolsó adatközlés szerint az egykori tizennégy üzletet fenntartó, Topánka Ferencné és Dinnyés József vezette cégnek már csak kilenc alkalmazottja volt. A Tom Tailornak korábban a győri és a budapesti Árkádban, Pécsen, Szegeden, a fővárosban a Westendben és Duna Plazában, valamint a Győr Plazában is voltak boltjai, az utolsók tavaly szeptemberben zártak be.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19