3 °C Budapest

Okostelefonok: tarol a Samsung és az Apple

Pénzcentrum
2012. február 7. 11:04

Robbanásszerűen növekedett a negyedik negyedévben az okostelefonok piaca, az év utolsó három hónapjában közel 55%-kal értékesítettek több készüléket, mint az előző év azonos időszakában. A negyedik negyedévben az Apple visszaszerezte a vezető mobilgyártó címet, a teljes évet tekintve viszont a Samsung lett a legnagyobb okostelefon-gyártó a világban.

Több mint 50%-kal növekedett a negyedik negyedévben az okostelefonok piaca a világban, amelyben nagy szerepe volt annak, hogy októberben piacra dobta az Apple legújabb iPhone-ját - derül ki az IDC adataiból. Az év utolsó három hónapjában 158 millió darab okostelefont értékesítettek a világban, míg a teljes 2011-es évben 491 millió darabot adtak el, ami 61%-os növekedést jelent 2010-hez képes.

Az okostelefonok most a legnépszerűbb termékek az elektronikai cikkek piacán, amit a legutóbbi negyedévben új termékek piacra dobása is segített. Az év végére minden harmadik telefon, amit eladtak a világban, okostelefon volt - közölte az IDC elemzője.


A negyedik negyedévben az Apple visszaszerezte a vezető szerepet az okostelefonok globális piacán, miután eladásait az októberben piacra dobott iPhone 4S-nek köszönhetően több mint a duplájára tudta növelni az előző év azonos időszakához viszonyítva. A Samsung a második helyre csúszott vissza, bár nem sokkal maradt le, míg a harmadik legnagyobb szereplő a Nokia volt.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?