11 °C Budapest

Újabb InterCity kocsikban lesz ingyenes wifi

Pénzcentrum
2012. február 2. 13:04

Folyamatosan növekvő igény mutatkozik a vonatokon az ingyenes, vezeték nélküli internetelérésre. Az adatforgalom havonta 30-40 százalékkal nőtt. További bővítésként - az utasigényeknek megfelelve - a MÁV-START Zrt. az InterCity hálózatán közlekedő járművein tervezi az ingyenes wifiszolgálaltás biztosítását és ehhez kapcsolódva konnektorok kiépítését - tájékoztatta lapunkat a MÁV-Start Zrt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavalyi év szeptemberétől több vonatán is díjmentesen biztosítja utasainak a MÁV-START Zrt. a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A vasúttársaság tapasztalatai és a mérések alapján egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást, és a felhasználók által letöltött adatmennyiség is folyamatosan nő: az első négy hónapban több mint 510 GB volt az adatforgalom. Eddig 240-en voltak a legtöbben, akik egyidejűleg csatlakoztak a rendszerre, átlagosan pedig naponta 150-en interneteztek. Az egy kocsiban wifit használók eddigi legnagyobb száma 30 fő volt. A legtöbben péntekenként és vasárnaponként utaznak az érintett a vonatokon, így ezeken a napokon a legnagyobb a szolgáltatás igénybevétele is. Ehhez a fedélzeti internetezők háromnegyede laptopot, netbookot, a többi utazó okostelefont használ.

15 perccel lassabb az InterCity, mint 20 éve - Vissza a jövőbe? - KATTINTS!

Vezeték nélküli internetelérésre jelenleg tíz InterCity kocsiban van lehetősége az utasoknak, ezek a járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity szerelvényekben közlekednek. A wifielérést biztosító kocsikon hatalmas, jól látható, külső matricával látszik e szolgáltatás. Az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó is található, ennek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, ami elsősorban levelezésre, portálok olvasására elegendő.

További bővítésként a MÁV-START Zrt. az InterCity hálózatán közlekedő járművein tervezi az ingyenes wifiszolgáltatás elindítását és ehhez kapcsolódódva konnektorok kiépítését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00