22 °C Budapest

Kizárják a multikat a cafetériából

Pénzcentrum
2011. december 30. 09:05

Az utalványos rendszer üzemeltetésével megbízott Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál (MNÜA) egyelőre titkolják, hogy melyik céggel, milyen feltételekkel szerződtek. A nagy láncok szerint az alapítvány ki akarja őket szorítani az üzletből - írja a Népszabadság.

Az MNÜA üzleti titokra hivatkozva nem közölte a napilappal, hogy melyik céggel milyen feltételek mellett kötött szerződést az Erzsébet-utalvány forgalmazásáról.

Az mindenesetre tény, hogy míg a hazai láncok; a CBA, a Coop és a Real már aláírták a szerződést, addig a nagy nemzetközi hátterű láncok valamilyen okból eddig kimaradtak az üzletből. Az MNÜA szerint "folynak az egyeztetések ezekkel a cégekkel is".

Ez igencsak kozmetikázott megfogalmazás - mondják a nagy láncok. Míg a hazai láncokat az MNÜA kereste meg az ajánlatával, addig a legnagyobb hálózatokat senki, sőt, volt olyan nagy nemzetközi kereskedelmi lánc is, melynek még csak nem is válaszolt a levelére az alapítvány.

 

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?