Meglepetés: az Auchan veszi meg a Corát

Pénzcentrum
2011. december 28. 12:08

Az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport a mai napon bejelentette, hogy a két csoport között megállapodás született, amelynek értelmében az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat.

Az Auchan Magyarország a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta, a megállapodás életbelépéséhez a magyar versenyhatóság jóváhagyása szükséges. Amennyiben a hatóság jóváhagyja, a megállapodás várhatóan 2012. első negyedévében válik hatályossá.

A közlemény szerint a Magyar Hipermarket Kft. munkatársai továbbra is e vállalatnál folytatják munkájukat, a későbbiekben pedig csatlakoznak az Auchan Magyarország csapatához.

A Magyar Hipermarket Kft. 1997-ben nyitotta meg első hipermarketét Cora cégnév alatt. Jelenleg három áruházat üzemeltet Budapesten és környékén (Budakalász, Fót, Törökbálink), további négyet az ország más területein (Szolnok, Miskolc, Szeged, Debrecen). A lánc 2700 munkatársat foglalkoztat. Az Auchan Csoport 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg 12 áruházat és 11 butiksort üzemeltet Magyarországon, 5600 munkavállalót foglalkoztat.

Meglepő bejelentés

Szakmai berkekben több hónapja ismert, hogy a Match, a Profi és a Cora láncok eladóak. Novemberi lapértesülések arról számoltak be, hogy a Coop-csoportot érdekli elsősorban az üzlet, később pedig a CBA és a Coop közös céget is alapított a Cora felvásárlására. A mai bejelentés ugyanakkor arról szól, hogy az Auchan a Cora hipermarketeket vásárolja fel, így a Match és a Profi üzletek jövője továbbra is nyitott kérdés marad.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Auchan lépése ugyanakkor azért is érdekes, mert január elsejétől hatályos a plázastopként ismert jogszabály, amely megtiltja a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, valamint a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését. Az Auchan lépése így azt is jelentheti, hogy a francia áruházlánc ezzel a felvásárlással látja biztosítottnak további magyarországi fejlődését.

Dominique Docoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója júniusban a Pénzcentrum.hu kérdésére (az akkor még csak tervezett) plázastoppal kapcsolatban úgy fogalmazott: a hatályos jogszabályokat elfogadják és tiszteletben tartják, de az új üzletek kialakításánál a jelenlegi fogyasztási szokások alakulását tudják figyelembe venni, a magyar vevők pedig inkább a lakóhelyhez közeli boltokat részesítik előnyben. A vezérigazgató a hipermarketet jól működő modellnek tartja, de - mint elmondta- a lakóhelyhez közelebb eső, kisebb boltok nyitását is fontolgatják.

Nyár elején az Auchan még azzal számolt, több áruház nyitása is várható, 5 projekt (négy vidéki és egy budapesti) műszaki előkészítését végezték.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM