100 ezer forintodba is kerülhet a szilveszteri duhajkodás

Pénzcentrum
2011. december 30. 14:35

Holnapig lehet megvásárolni egyes pirotechnikai eszközöket, melyeket 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig lehet felhasználni. Bár a petárda nem tartozik az ideiglenesen legálisan forgalmazható termékek közé, ennek ellenére mégis van piaca.

A hatályos kormányrendelet szövege szerint a harmadik pirotechnikai osztályba tartozó eszközöket lehet beszerezni; ezek közepes kockázattal járó, a szabadban lévő nagy nyílt területen való használatra szánt tűzijátékok, amelyek zajszintje nem ártalmas az emberi egészségre. A tűzijátékokat csak nagykorúak vásárolhatják meg, csak zárt csomagolásban tárolhatók, és tömegközlekedési eszközön tiltott a használatuk.

A fel nem használt vagy hibás eszközöket január 5-ig a vevő köteles a forgalmazónak visszavinni, az pedig köteles térítés díj nélkül visszavenni. Árusítani csak működési engedéllyel rendelkező, nyílt árusítású üzletből vagy forgalmazó raktárkészletéből lehet.

A rendőrség tájékoztatása szerint továbbra is érvényben van az a 2005-ben hozott szabály, amely szerint magánszemélyeknek tilos petárdát birtokolni, felhasználni. Aki ezt megszegi, 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Tiltott, mégis van piaca

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei tegnap Budapest VIII. kerületében csíptek nyakon pirotechnikai termékekkel üzérkedő bűnözőket. A razzia során két autó került átvizsgálásra. Egy magyar rendszámú Fiat Bravo ellenőrzése során 82 csomag különféle pirotechnikai eszközt találtak a gépjármű csomagtartójában; az áru értéke meghaladja a 89 ezer forintot. Egy román rendszámú Volkswagen Passatban pedig 96 doboz, összesen 9600 darab, 96 ezer forint értékű PIRATE petárdát találtak a pénzügyőrök

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az összesen 185 ezer forint értékű petárdát, tűzijátékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal visszatartotta, az elkövetők ellen pedig polgári felhasználású robbanóanyagokkal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon.

 

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17